Diyarbakır’da Amed KESK Kadın Meclisinin de içerisinde yer aldığı Dicle Amed Kadın Platformu (DAKP) 8 Mart etkinlikleri kapsamında 02.03.2018 tarihinde Ofis Postanesi’nden cezaevindeki tutsak kadınlara kart gönderdi.

Etkinlik sırasında Dicle Amed Kadın Platformu adına konuşma yapan Arin Zümrüt, kadın mücadelesinin bir güne sığdırılamayacağını, siyasi düşüncelerinden dolayı cezaevlerinde bulunan kadınların biran önce özgürlüklerine kavuşması gerektiğini belirterek, “Yaşadığımız koşullar göz önüne alındığında aslında hepimiz açık cezaevinde yaşıyoruz. Düşüncenin suç olmadığı bir ülkede yaşamak herkesin hakkı ve eğer özgür toplumdan bahsetmek istiyorsak, o toplumda kadınların özgür olması gerekir. Cezaevlerindeki kadın tutsaklarla her zaman dayanışma içerisinde olacağız” dedi.

HDP Milletvekili Feleknas Uca ise kadınlar olarak, cezaevindeki kadınlarla dayanışma içerisinde olacaklarını, cezaevlerinde tek tip elbise uygulamasına karşı, zulüm ve katliamlara karşı sessiz kalınmayacağını söyledi.

Etkinlik hazırlanan dayanışma kartlarının gönderilmesiyle son buldu.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]