KESK İstanbul Kadın Meclisi: Gözaltındaki ve Tutuklu KESK’li Kadınlar Serbest Bırakılsın

Facebook
Twitter
WhatsApp

KESK İstanbul Kadın Meclisi, yaptığı basın toplantısıyla gözaltına alınan ve tutuklanan KESK’li kadınların yanında olduğunu ifade etti.

Toplantıda, KESK İstanbul Kadın Meclisi adına konuşma yapan İstanbul Eğitim-Sen 4 No’lu Şube Kadın Sekreteri Emel Caymaz, haksız, hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan ve tutuklanan KESK’li kadınların bir an önce serbest bırakılması gerektiğinin altını çizerek, konuşmasına şöyle devam etti: “Yaşamdan yana olan kamu emekçisi kadınlar değişik gerekçelerle gözaltına alınmakta, tutuklanmaktadır. Baskıdan beslenerek, özgürlüklere el koyarak devamlılığını sağlamaya çalışan siyasi iktidar, ilan ettiği OHAL ve yayınladığı KHK’larla binlerce kamu emekçisinin emeğine el koymuş ve onları susturmaya çalışmıştır.  Tek adam iktidarıyla her yerde tek tipliliği dayatmaktadır. Bu baskılara, dayatmalara hayır diyen kamu emekçileri aylardır alanlarda direnmiş, direnmektedir. Örgütlülüğün devamını sağlayarak, alanlarda direnerek, bulundukları yerde yaşamı, özgürlükleri büyütmeye çalışan kadın kamu emekçileri, “ben istedim oldu, olacak’’ diyen iktidarın tüm uygulamalarını boşa çıkarmaktadır. Her konuşmasında kadınlara anne ve eş rolünü, evi göstermeye çalışan erkek egemen devlet-uygulayıcıları bu kez de Afrin’e savaş ilan ederek varlığını sürdüremeye çalıştı. Savaş yaşamı yaratan kadın emekçileri için bir yaşam sorunudur. Siyasi iktidar şimdi de KESK yönetici ve üyeleri olan kadın arkadaşlarımızı gözaltına alarak, tutuklayarak yaşamdan yana olan sesimizi kesmeye çalışmaktadır. KESK Yürütme Kurulu Üyesi olan Elif Çuhadar, evine yapılan baskınla, 2014 yılında İzmir’de yapılan bir panele katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştır. Eğitim-Sen 4 No’lu Şube üyemiz Döne Gevher Koyun 07.02.2018’de gece yarısı gözaltına alınmış, hala gözaltında tutulmaktadır.  İstanbul SES Şişli Şube üyemiz Fatma Akaltın Fırat “barışı savunmak, savaşa hayır” demek için yapılan eylemde, barış dediği için basın açıklaması sırasında gözaltına alınmış ve sonrasında tutuklanmıştır. İstanbul SES Bakırköy Şube üyemiz Narin Duru da gece yarısı gözaltına alınarak tutuklanmıştır”

Caymaz, gözaltı ve tutuklamaları özgürlüklerin ve hakların gaspı olarak değerlendirdiklerini belirterek, kadın emeğinin özgürleşmesi mücadelesi vererek yaşamı yaratan KESK’li kadınların bir an önce serbest  bırakılması gerektiğini söyledi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]