SAĞLIK BAKANLIĞI İLE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINI GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMELERİ İÇİN UYARIYORUZ! İstismarın Üzeri Örtülemez, Tüm Sorumlular Hesap Vermeli! İstismarı Tespit Eden Sağlık Emekçileri Cezalandırılamaz! Çocuk İstismarına Göz Yumulamaz!

Facebook
Twitter
WhatsApp

İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne son 5 ayda yaşları 18’in altında 250 hamile çocuğun başvurduğu, yasalara göre çocukların durumunun polise bildirilmesi zorunlu olduğu halde bu çocuklardan 115’inin hastane tarafından bildirimlerin yapılmadığı ve bildirimi yapılmayan bu çocukların 38’inin 15 yaşından önce hamile kaldığı; 39’unun ise Suriyeli çocuklar olduğu, bildirimler yapılmayarak istismarın üzerinin örtülmek istendiğinin ortaya çıkması üzerine bugün sendika genel merkezimizde düzenledimiz basın toplantısına, KESK ve KESK’e bağlı sendikaların kadın yöneticileri de katıldı.

Basın toplantısında konuşan Genel Kadın Sekreterimiz Selma Atabey, “Sağlık Bakanlığı’nı görevini yaparak sorumluluğu bulunanlarla ilgili soruşturma süreçlerini yürütmeye, istismarı çıkartan sağlık emekçisi ile ilgili incelemenin sonlandırılması ve sürgünün kaldırılmasına; hastanedeki tüm verilerle ilgili bilgileri tespit ederek kamuoyuyla paylaşmaya ve sorumluluğu bulunanlarla, ilgililerle ilgili işlemleri derhal yapmaya; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı görevini yapmaya davet çağırıyoruz. Kadınların, çocukların yani toplumun ihtiyaçlarını değil, iktidarın tekçi, cinsiyetçi ve ayrımcı ideolojisinin ihtiyaçlarına karşılık gelen, devletin sosyal rolünü,  diyanete ve dini vakıflara devretme fetvalarınızdan, uygulamalarınızdan vazgeçin. Artık yeter! Her gün bir yurttan, okuldan, kurstan, hastaneden, yuvadan, mahalleden çocuk istismarı haberleri duymak istemiyoruz. Türkiye’nin her yerinde ortaya çıkan çığlığa ses veriyoruz. İlgili kurumlar görevini yerine getirinceye kadar çocukların çıkaramadığı SES olacağız” şeklinde konuştu.

Atabey’in ardından konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ise çocuk istismarının  tesadüf olmadığının, AKP politikalarının yansıması olduğunun altını çizerek, çocuk istismarına karşı her alanda mücadeleye devam edeceklerini söyledi. basın açıklaması metni için tıklayınız

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]