OKMEYDANI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA  HASTANESİ’NDE HAKSIZ HUKUKSUZ İŞTEN ATILAN TAŞERON İŞÇİSİ AYFER DİŞKAYA’NIN BAŞLATTIĞI OTURMA EYLEMİNİ  BASIN AÇIKLAMASI İLE DUYURDUK

Facebook
Twitter
WhatsApp

Ayfer DİŞKAYA Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Haksız Hukuksuz işten atıldığından Hastanenin bahçesine işine geri alınıncaya kadar oturma eylemine geçti.  Disk Genel iş ve Dev Turizm İş ve SES ile birlikte basın açıklaması yaptık. Genel İş adına Ali ÇAKIN  konuştu. Okmeydanı hastanesinin yönetimi ilk kez taşeron işçileri işten atmıyor. 3 yıl önce 19 işçi kardeşimizi işten çıkardılar. 75. Gün direnerek işlerimize geri geldik. Yönetim bunu bilsin şeklinde konuştu.

Sendikamız adına Şişli Şube Eşbaşkanımız Abuzer ASLAN konuşma yaptı. SES olarak Ayfer DİŞKAYA nın yanındayız. Haksız hukuksuz işten atılan arkadaşımız bir an önce işine dönmeli. Ayrıca bir gece bir kağıt parçasıyla çıkartılan KHK larla işten atılan tüm Kamu Emekçilerini bir an önce işlerine döneceklerini ve mücadelemiz neticesini mutlaka alacağız. Ayfer arkadaş işe mücadelesinin kazanıncaya kadar yanında olacağız. KHK lar gidecek biz kazanacağız. Mücadele edenler mutlaka kazanır şeklinde konuştu.

DİSK Gıda İş Genel Sekreteri Levent Gökçek; “Ayfer arkadaşın çocuğu hasta diye izin alması nedeniyle işten çıkarılması kabul edilemez. Taşeronda sorumlu müdür neden benim haberim yok şeklinde keyfi hırsı nedeniyle arkadaşımızı işinden ettiler. Taşeronlara müjde müjde diyenlerin,  kadroyu dillerinden düşürmeyenlerin yalanlarımıza karnımız tok. Taşeron çalışma bu örnekte de görüldüğü gibi güvencesizliktir. ” dedi

Son olarak Ayfer DİŞKAYA hastanenin bahçesine oturma eylemine başladığını ilan etti.

Bu haber yapılırken daha öncesi randevu taleplerimizi dikkatte almayan yöneticiler. 14.12.2017 saat 11: 00 de randevu verip sendikalarla ile görüşeceklerini dile getirdiler.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]