Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlardaki üyelerimiz ile toplantı gerçekleştirdik. KESK MYK Üyesi Gülistan ATASOY toplantımıza katılım sağladı. Toplantıya şube eş başkanımız Gönül ADIBELLİ ve şube yöneticilerimiz Mehmet Nur ULUS, Rozerin ÇATAK ve Mahfuz KARAASLAN katıldı. Toplantı öncesi divan oluşturuldu. Divana KESK MYK üyesi Gülistan ATASOY şube yöneticimiz Fatma YILDIZHAN ve işyeri temsilcimiz Şiyar GÜLDİKEN ile oluştu.

Toplantıda KESK Kadın Sekreteri Gülistan ATASOY konuşmasında “AKP hükümetinin Aile ve Sosyal politikalar bakanlığının ilk başta ismi ile bu bakanlığın değiştirilmesi gerekiyor. Bakanlığın ismi kadın bakanlığı olması gerektiğini belirtti. Konuşmasına özellikle ülkemizde yaşanan korku iklimi ile yönetmeye çalışan AKP, son dönemlerini yaşamaktadır. Yaşananların ne ulusal ne de uluslararası hukukta yeri yoktur. Darbe teşebbüsünü fırsat bilen hükümet OHAL ile muhalif kesimleri zapturapt altına almaya çalışmış. Çıkarılan KHK lar ile 110 bin ihracın 4 bine yakını KESK üyesi olmuş. Bizler her platformda bunun haksız ve hukuksuz olduğunu dillendirdik ve OHAL e karşı demokrasi istiyoruz kampanyası yürüteceğiz. Bu şiar ile eylem ve etkinlikler düzenleyeceğiz”. Dedi.

Yapılan toplantıda; ASP kurum ve kuruluşlarında çalışanların mobinge uğradığı, sendikalı olmanın kriminalize edildiği, personellere il müdürlüğü tarafından hakaretler yapıldığı, atama ve nakil yönetmenliğinin tamamen keyfi ve yandaş kriterleri üzerinde şekillendiği vb. sorunlar dile getirildi. Bu yaşanan sorunlar ile ilgili eylem takvimi oluşturulması kararlaştırıldı.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]