İşten çıkarılan taşeron çalışanı Ayfer Dişkaya için Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesinde yapılan. Disk Genel iş ve Dev Turizm İş ve SES ile birlikte basın açıklaması yapıldı.

Sendikamız adına İstanbul Şişli Şubemizi Eşbaşkanı Abuzer ASLAN konuşma yaptı.

Sizleri Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası adına selamlıyorum.

Bizler bu gün Ayfer DİŞKAYA arkadaşımız için buradayız. bu gün 23 gündür işten çıkartılan Ayfer arkadaşımız burada 15 gündür onurlu direnişini devam etmektedir. Biz bu gün ilgililere sesleniyoruz. Ayfer DİŞKAYA yalnız değildir. Mücadelesi mücadelemizdir.

Ülke olarak en karanlık dönemde geçiyoruz. 15 TEMMUZ darbe girişimini “Allahın bir lütfü” olarak görenler Tek adam diktatörlüğünün ve faşist rejimini inşa etmek için saldırılarına hergün yenisi ekliyor.

17 aydır sürdürülen OHAL hukuksuzluğu ülkede demokrasi, adalet, eşitlik, özgürlük insanca bir yaşam isteyen milyonları hedef almaktadır. Ve milyonlarca insana düşman hukuku uygulamaktadır.

Değerli arkadaşlar

Bu dönemde neden KESK hedef alınmıştır. Çünkü KESK kurulduğundan bugüne milyonlarca yurttaşın yararlandığı kamu hizmetlerinin özelleştirmesine karşıdır, Kamu Emekçilerin iş güvencesinin ortadan kaldırılarak iktidarın kapı kulu askeri haline getirilmesine karşı çıkmıştır.

Siyasal iktidarın emekçileri parçalamak için emek alanına soktuğu TRUVA ATI sarı sendikacılığı red etmiştir.

Tüm baskılara rağmen ödün vermeyen, bir mücadele örgütüdür KESK.

696 sayılı KHK ile AKP iktidarın baskı rejimine karşı çıkan herkesi tehdit edilmektedir. Çetelerin meşrulaştırmasına, kurulan sivil saldırı timlerinin, derneklerin terörü bahane ederek ellerinde, silah, keser, balta yada satırla sokaklara dökülmesine neden olacaktır.

Yurttaşların, gençlerin terörist adı altında öldürülmesinin önü açılacaktır. Artık kimsenin can ve mal güvencesi kalmayacaktır.

Taşerona içi boşaltılmış kadro yalanı,

KADROLU çalışana da KHK İle ihraç gerçeği görmekteyiz.

BİZLER çocuk, kadın ve emek düşmanı AKP nin KHK lar ile hayatımızı cehenneme çevrilmesine izin vermeyeceğiz.

ÇÜNKÜ bizler her kışın bir baharı, her karanlığın bir aydınlığı olduğu bilinciyle direnen acıyı bal eyleyen, bir geleneğin mirasçılarıyız.

Ana sütümüz kadar helal olan işimizi geri alacağız er yada geç.

Emek kazanacak

Demokrasi kazanacak

Barış ve Kardeşlik kazanacak

Mutlaka Kazanacağız.

Sözlerimi tamamlarken Haksız Hukuksuz bir şekil işlerinden edilen tüm emekçilerin bir an önce işlerine dönmesini talep ediyoruz.

 Basın Metni İçin >>>

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]