Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge toplantısı, 2-5 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecektir.

Konfederasyonumuzun bağlı bulunduğu ETUC ve ITUC AKP Hükümetine çok sayıda mektup göndererek ve çağrıda bulunarak demokratik haklar ve özgürlüklere, hukukun üstünlüğü ilkesine dönülmesi, keyfi biçimde ihraç edilen, açığa alınan ya da tutuklanan emekçiler için adalet sağlanmasını istemiştir. ETUC ve ITUC ILO standartlarına ve değerlerine hiç saygı göstermeyen, hiçbir biçimde demokratik olmayan baskıcı bir ortamda yapılacak ILO 10. Avrupa Bölge Toplantısının AKP Hükümetinin politikalarını meşrulaştıracağı gerçeğinden hareketle ILO’dan bu bölgesel toplantının ertelenmesini ya da yerinin değiştirilmesini talep etmiş, ancak ILO toplantının yapılacağını açıklamıştır.

Konfederasyonumuz; AKP Hükümetinin darbe uygulamalarını aratmayan politikalarında ısrar etmesi, ILO ve diğer uluslararası sözleşmeleri ihlal etmesi, mevcut anayasamızı bile ayaklar altına alarak ülkeyi, çalışma yaşamını OHAL/KHK rejimiyle yönetmesi gibi nedenlerden dolayı 10. ILO Avrupa Bölge Toplantısına katılmama kararı almıştır.

ITUC ve ETUC, ILO 10. Avrupa Bölge Toplantısı öncesinde ILO üyelerine açık bir mektup yazarak tutumunu bir kez daha paylaşmıştır.

ITUC ve ETUC MEKTUP TÜRKÇE >>>

ITUC ve ETUC MEKTUP İNGİLİZCE >>>

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]