Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak SES ( Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ) binasında 75 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için 3 günlük nöbet eylemi başlatacaklarını basın açıklaması ile duyurdu.

                      

“YAŞAM HAKKINI SAVUNUYORUZ, KHK’LAR İPTAL EDİLSİN

Semih Özakça ve Nuriye Gülmen Derhal Serbest Bırakılmalıdır!                    

KHK ile ihraç edilen öğretmen Semih Özakça ve akademisyen Nuriye Gülmen, “işimi geri istiyorum” talebiyle başlattıkları süresiz, dönüşümsüz açlık grevinin 75. gününde, evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındılar.

Açlık grevinde kritik bir döneme girmişken, gece baskınıyla gözaltına alınmalarının en naif tanımı işkencedir! Kaldı ki ortada bir suç aranıyorsa, yüz binin üzerindeki emekçinin haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilmesinde ve en temel haklarını kullanabilmelerinin fiilen engellenmesinde aranmalıdır! Bu nedenledir ki bu arkadaşlarımızın açlık grevinde olmasına dair savcılığın “gezi ayaklanması ya da tekel direnişi gibi olayları tetikleyebilir” biçimindeki tespiti, bu hukuksuzluğun ilanı olmaktadır!

Üstelik söz konusu polis baskını ve gözaltı uygulaması, hükümetin konuyla ilgilendiğini ima eden haberlerin basında yer almasının ardından gerçekleştirmiştir. Bu durum da hükümetin, açlık grevinde kritik döneme girmiş gencecik iki insanın hayatını ne kadar ciddiye aldığını göstermekte, oyalama taktikleriyle böylesine ciddi bir konuyu geçiştirmeye çalıştığının ifadesi olmaktadır.

Emek ve Demokrasi Platformu olarak belirtmek isteriz ki, sağlık durumları nedeniyle büyük hassasiyet gösterilmesi gereken, her an sağlık durumlarını kötüye götürebilecek bir enfeksiyonu kapabilme ihtimali olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz! Onların iradelerini yok sayabilecek, gözaltı süresince karşılaşabilecekleri her türlü olumsuz duruma dair hükümeti ve yetkilileri uyarıyor, Platformumuzun süreci yakından takip edeceğinin bilinmesini istiyoruz! Bu amaçla 24-25-26 Mayıs tarihlerinde Sağlık Emekçileri Sendikası Şube binasında “ Yaşam Hakkını Savunuyoruz, KHK’lar İptal Edilsin” talebi ile Sabah 08.00 de Akşam 20.00 e kadar nöbet eylemi gerçekleştirilecektir.  Semih Özakça ve Nuriye Gülmen’in taleplerinin süratle karşılanarak yaşamlarına sağlıklı biçimde devam edebilmelerini, haksız ve hukuksuz ihraç edilen herkesin görevine iade edilmesini istiyoruz!

 

MERSİN EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU A.

   Sinan MUŞLU

Eğitim-Sen Şube Başkanı

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]