KHK ile ihraç edilen BES – Eğitim-Sen ve SES Antalya Şubesi üyesi kamu emekçileri,işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan ve dün gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışma amacıyla 2 günlük açlık grevine başladı. Açlık grevi öncesi Eğitim-Sen Antalya Şube binasında basın açıklması yapıldı.

Açlık grevine başlayan kamu emekçileri ve KESK Antalya Şubeler Platformu adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Antalya Şube Sekreteri Mustafa Vakit yaptı.

Nuriye Gülmen ,Semih Özakça Yalnız Değildir!

3.Olağanüstü Genel Kurulu ile partili tek adam rejimini biraz daha kurumsallaştıran AKP’nin, kongrenin temel sloganı olan“demokratikleşme” vaadinin koca bir yalandan ibaret olduğu 24 saat bile geçmeden kanıtlanmıştır.
KHK’larla ihraç edilen ve işlerine iade talebiyle özgür iradeleriyle başlattıkları haklı ve meşru açlık grevinin 75. gününde sendikamız EĞİTİM SEN üyeleri Semih Özakça ve Nuriye Gülmen, evlerine yapılan baskınla gözaltına alınmışlardır.
Gözaltı gerekçesi film senaryolarını aratmayacak türden, “gezi ayaklanması ya da tekel direnişi gibi olayları tetikleyebilir “ şeklindedir. Ortaçağ karanlığına dönüş bu olsa gerek! Olasılıklar üzerinden insan yaşamını tehlikeye atacak şekilde, gözaltılar, tutuklamalar yapılması olağanlaştırılmaktadır.
Nazi Almanya’sını aratmayacak şekilde kanun dışı OHAL’e dayanarak hiç bir geçerli sebebi olmayan KHK’lar yoluyla Parasız, Demokratik, Bilimsel , Laik ve Anadilinde eğitim taleplerini dile getiren eğitimcileri işten atarak onları açlıkla AKP’ye biat etmelerini sağlamaya çalışmaktadırlar. Yandaş medyaları, yandaş sendikaları yalan söylemektedirler. Bu iki emekçi sadece yasa dışı OHAL’in son bulmasını ve KHK larla işten atılanların işlerine derhal dönmelerini talep etmektedirler. Tüm yasal hakları ellerinden alınmıştır, Mahkeme yolları, soruşturma yolları kapalıdır. Kendi yaşamlarını ortaya koyarak bu yasadışı, hukuk dışı, ahlak dışı işlemin geri alınmasını ve KHK larla işten atılan emekçilerin de kendilerinin de en kısa zamanda işlerine dönmelerini talep etmektedirler.
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevinin en kritik aşamasındadırlar. Yaşamlarını tehdit eden gözaltı derhal sonlandırılmalıdır. Aksi halde; KHK’lar ile yüzbinlerin yaşamlarını cehenneme çeviren AKP Hükümeti, gözaltı nedeniyle Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklarına yönelik gelişecek tüm olumsuzluklardan ve riskten sorumlu olacaktır.
Gözaltıları kınıyor, siyasi iktidarı bir kez daha hukuksuzluklara, baskılara, saldırılara son vermeye, ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine dönmelerini sağlamaya çağırıyoruz.
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sürdürdüğü açlık grevi eylemine ses vermek için KHK’lerle ihraç olan kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi talebiyle KHK’larla işlerinden atılan Antalya Kamu emekçilerinden EĞİTİM SEN Antalya Şubesi  Yönetim Kurulu Üyesi Şube Sekreteri Mustafa VAKİT, BES Antalya Şubesi üyesi Nihat AKKAYA, SES Antalya Şubesi üyesi Veysel AKBOĞA  tarafından 2 günlük açlık grevi başlatılacaktır.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Derhal Serbest Bırakılsın

YAŞASIN Örgütlü Mücadelemiz

Haklıyız Biz Kazanacağız

MUSTAFA VAKİT

KESK ANTALYA ŞUBELER PLATFORMU/ ADINA

EĞİTİM SEN ANT.ŞB.SEKRETERİ

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]