MERSİN’DE KADINLAR 8 MART’TA SOKAKLARDAYDI

Facebook
Twitter
WhatsApp

Mersin’de kadınlar Mersin Kadın Platformu çağrısıyla iki farklı eylemlilikle sokaklardaydı. 8 mart takvimi Mersinde ilk önce 5 Mart Pazar günü Balıkçı Barınağında yapılan KADIN ŞENLİĞİ ile başladı. Saat 14.00 te başlayan şenlikte kadınlar uzun süren OHAL kısıtlamalarına karşı bir araya gelerek taleplerini var içinde olduğumuz referandum sürecinde neye neden HAYIR dediklerini yüksek sesle ifade ettiler.

İkinci eylemlilik ise 8 Mart Çarşamba günü yine Kadın Platformu çağrısıyla yapılan FEMİNİST GECE YÜRÜYÜŞÜ idi.  Saat 19.30 dan itibaren Forum Havuzbaşında toplanana kadın ve LGBTİ ler polisin engeliyle karşılaştı. Buna rağmen yürüyüşe başlayan ufak bi grup yürüyüş esnasında doğal bir korteje dönüşerek gitgide kalabalıklaşarak eylemi olması gerektiği gibi yani şenlikli ve sokaklarda seslerini duyurarak tamamladı.  Yürüyüşün bitiş noktası olan Barış Meydanına ulaşan korteje daha sonra yürüyüşü engellenen grup da katıldı ve okumamız engellenen basın açıklamamızın tüm  şiarları halaylarla ve çoşkuyla meydanda ses buldu.

Mart sürecinde Mersinli Kadınların bir başka gündemi ise Baro Başkanı Ali Er’in, kadın avukat Şilan Türk’ü iterek kürsüden indirmesiydi. 8 Mart günü Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, basın açıklaması düzenlemişti. Mersin Baro Başkanı Ali Er, avukat Gözde Göçer’i anons ettiği sırada kürsüye çıkan Avukat Şilan Türk’ün ‘İstifaya zorlanıyoruz’ demesinin ardından Türk’ü kürsüden iterek şiddet uygulamıştı. Bunun üzerine Mersinde bulunan Demokratik kitle örgütleri, Sivil toplum Kuruluşları, Meslek Örgütleri ve sendikaların kadın birimleri ve yerel kadın örgütlerinin katılımıyla bir basın açıklaması düzenleyerek, bu şiddeti kınadık ve sürecin takipçisi olduğumuzu açıkladık.

Mersinli Kadınların 8 Mart coşkusu böyleydi.. bu çoşku ve umutla referandum ve 1 Mayısı karşılamak umuduyla.. Dayanışmayla..

Yaşasın 8 Mart, Yaşasın Kadın Dayanışması !

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]