BASINA ve KAMUOYUNA,

Katledilen ve Kaybettiğimiz Sağlık Emekçilerinin mücadelesi, mücadelemize ışık tutmaya devam ediyor. Bugün görevi başında katledilen ve kaybettiğimiz sağlık ve sosyal hizmet emekçisi arkadaşlarımızı anmak için buradayız.

14 Mart Tıp Haftası nedeniyle Doktor Mehmet Emin AYHAN nezdinde sendikal mücadele tarihimizde ve görevi sırasında katledilen ve kaybettiğimiz sağlık ve sosyal hizmet emekçisi arkadaşlarımızı her yıl olduğu gibi bu yılda 18. kez denize karanfil bırakarak saygıyla anıyoruz. Faili meçhullerin, şiddetin ve KHK’ların son bulması için…

Sivas’ta yakılarak katledilen sağlık emekçisi Dr. Behçet AYSAN’nı saygıyla anarken insan vicdanında derin yaralar açan bu vb. insanlığa karşı işlenen suçların zaman aşımı olmayacağını hatırlatmak isteriz. Bu ülkenin onurlu insanları Sivas’ta yakılanları asla unutmayacaktır.

Necati AYDIN, Ayşenur ŞİMŞEK, Abdülaziz YURAL, Şehmuz DURSUN, Eyüp ERGEN nezdinde tüm kaybettiğimiz ve katledilen sağlık emekçilerini saygıyla anıyoruz.

14 yıldır sağlıkta dönüşümün yol açtığı sağlıkta şiddetin artmasının bir sonucu olarak kaybettiğimiz Ersin ARSLAN, Melike ERDEM, Kamil FURTUN, Aynur DAĞDEMİR’ in ölümlerinin üzerine her seferinde bu son olsun dediğimiz ölümlere, eline tutuşturulan “açığa alındınız” şeklinde bir satır yazının ağırlığına dayanamayan Dr. Hasan Orhan Çetin’ i de eklemenin üzüntüsüyle kendisini bu yola iten her türlü sebebin, hukuksuzluğun ve sorumluların cezalandırılmasının takipçisi olacağız.

Bu şiddet sadece sağlık alanıyla da sınırlı kalmıyor ne yazık ki. Kadın cinayetleri, işçi katliamları, demokratik hak alma mücadelemizde de sıkça karşılaştığımız bu şiddet, Suruç’ta, İstanbul’da ve Ankara’nın göbeğinde onlarca insanın hayatını kaybettiği katliamlarla karşımıza çıkıyor. Doğaya ve canlıya yönelen şiddetin her türlüsünü reddediyoruz.

 

                                                                                                           SES İZMİR ŞUBESİ

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]