Sendikamız, Türkiye Büyük Millet Meclisinde onaylanan ve dün (02.02.2017) akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı onayına sunulan Başkanlık Sistemini esas kılan Anayasa değişikliğine ilişkin görüşünü açıkladı.

BAŞKANLIK SAĞLIĞA ZARARLIDIR…

Bugün (03.02.2017) saat 11.30’da sendikamız genel merkezi toplantı salonunda yapılan basın toplantısında sendikamız Eş Genel Başkanı Gönül Erden basın açıklamasını kamuoyu ile paylaştı.

Gönül Erden İktidara geldikleri günden itibaren başta sağlık hizmetleri olmak üzere kamu hizmetlerini paranın egemenliğine tabi kılan, emekçileri ise iş güvencesinden yoksun esnek ve kuralsız çalıştırmayı hedefleyen AKP iktidarı, artık toplum nezdinde meşruiyetini yitirirken, içeride ve dışarıda uyguladığı savaş politikaları ile de uluslararası arena da ülkeyi savaşa sürükleyen politikaları ile sağlıklı olma koşullarını tamamen ortadan kaldırmıştır.

Toplumun eşit, ulaşılabilir, parasız ve anadilinde sağlık hakkı talebinin yok sayan AKP iktidarı uyguladığı sağlığa zararlı politikalar ile sağlık hizmeti sunumu içinden çıkılmaz sorunlar yumağına çevrilmiştir.” diyerek sözlerinde başladı.

Yani demokrasi ve insan haklarının ortadan kalkması, kamu hizmetlerinin yandaşlar ve cemaatler aracılığı ile sürdürülmesi ve halkın bu kurumlar aracılığı ile tebaalılaştırılması, Kürtlerin, Alevilerin, kadınların, emekçilerin yani kendinden olmayanların taleplerinin görmezden gelinmesi, savaşın derinleşmesi, patlayan bombalar, açlık, yoksul vb. koşulları yaşamamıza neden olacak başkanlık sistemi sağlığa zararlıdır.” diyerek konuşmasını sürdüren Erden, “emek, barış, demokrasi ve insan hakları için referandumda “hayır” diyoruz.

Herkese eşit, ücretsiz, nitelikli ve anadilinde sağlık hakkı için referandumda hayır diyoruz.

Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin SES’i sağlığımız ve halkın sağlığı için tek adam diktatörlüğüne referandumda “hayır” diyoruz.

İşyerlerimizde, yaşam alanlarımızda, kent meydanlarında sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin hayır’ını örgütleyeceğiz.

Diktatörlük heveslileri, faşizm sevdalıları değil, biz kazanacağız…”   diyerek tamamladı.

 

Basın Açıklaması İçin >>>

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]