7 Haziran 2015 milletvekili genel seçim sonuçlarını kabul etmeyen siyasal iktidarın ülkeyi savaş ortamında seçimlere götürmesi ve akabinde AKP’yi tekrar tek başına iktidara getirmesinin ülkeye barış getirmediği görülmüştür. Bu savaş ortamında iktidar içi kavga kızışmış, önde Davutoğlu hükümeti düşürülmüş, ardından hepimizin kınadığı 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmıştır. Bütün bu olup bitenler barışa karşı savaş politikalarının ısrarla sürdürülmesinden kaynaklanmaktadır.

Bu savaş ortamında sokağa çıkma yasağı adı altında kürt kentleri abluka altına alınmış, özellikle buralarda halkın sağlık hizmetine erişimi engellenmiş ve bu ortamda sağlık emekçileri katledilmiştir. Eyüp Ergen, Şeyhmus Dursun ve Abdülaziz Yural arkadaşlarımız halka sağlık hizmeti sunmaya çalışırken katledilmişlerdir.

Arkadaşlarımızın katledilmesi ile ilgili etkili soruşturma yürütülmemiş, baş şüpheli konumunda bulunan güvenlik personeli hakkında ise cezasızlık politikası sürdürülmüştür.

Sendikamız katledilen arkadaşlarımızın anısını yaşatmak amacıyla Merkez Temsilciler Kurulu kararı ile 30 Aralık gününü sağlık emekçileri şahsında “Barış Şehitleri Günü” olarak anmaya karar vermiştir.

30 Aralık Barış Şehitlerini Anma Günü’nde arkadaşlarımıza verdiğimiz barış sözünü yerine getirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Anıları mücadelemize ışık tutacak. 30.12.2016

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]