Üyesi Olduğumuz PSI’ın Kamu Emekçilerinin Açığa Alınması İle İlgili Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği mektup

Facebook
Twitter
WhatsApp

12 Ağustos 2016

Değerli Bakan,

Türkiye’nin de içinde olduğu 153 ülkede 20 milyondan fazla kamu emekçisini temsil eden PSI (Kamu Hizmetleri Enternasyoneli) adına yazıyorum.

15-16 Temmuz’da darbe girişimini takiben, Türk otoriteleri sorumluları ve onlarla doğrudan ya da dolaylı olarak ilişkili olanları açığa çıkarmaya çalışmaktadır. PSI, demokratik değerleri hukukun üstünlüğünü benimseyen bir örgüttür ve biz sorumluların adalete teslim edilerek adil ve tarafsız mahkemelerde yargılanması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak, binlerce kamu emekçisinin, darbe girişiminde yer aldığı, yer alanlarla ilişkide olduğu iddiaları ile açığa alındıkları gerçeğine tanık oluyoruz. Bu kişilerin bazıları, iddialar için geçerli kanıt olmaksızın gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır.

Liste oldukça uzundur ve üyemiz olan SES’te örgütlü ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde ve diğer kamu hastanelerinde çalışan kişileri de içermektedir. Son dönemde Türkiye’de yaşanan bu gelişmeler hakkında endişeliyiz. Kamu emekçileri ve diğer emekçilerin bir suça bulaştığı düşünülüyorsa adil biçimde yargılanmalı ve kendilerini savunacak avukatlara erişimi sağlanmalıdır. İşten atılma kararlarının nasıl verildiğine ve uygulandığına baktığımızda şu an bu koşulların sağlanmadığını görüyoruz.

Bu nedenle, emekçilere verilen cezaların adil olduğundan ve işçi hakları ile insan haklarıyla uyumlu olduğundan emin olmak için duruma müdahilliğinizi ve açığa almaların yeniden gözden geçirilmesini rica ederiz. Söz konusu olan şey Türk Hükümeti’nin güvenilirliğidir.

Saygılarımla

Rosa Pavanelli

Genel Sekreter

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]