KOCAELİ BARIŞ SAVUNUCUSU AKADEMİSYENLER İFADE VERDİLER

Facebook
Twitter
WhatsApp

“Bu suça ortak olmayacağız” diyerek barış için imza veren akademisyenlere yönelik soruşturmalar kapsamında aralarında üyelerimizin de(Onur Hamzaoğlu, Özlem Özkan, Nilay Etiler, Ümit Biçer, Cengiz Elçin ve Zelal Ekinci) bulunduğu Kocaeli üniversitesindeki 20 akademisyen hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Daha önce yapılan soruşturma sürecine ilişkin yapılan itirazı kabul eden Üniversite yeniden ifade işlemi başlatmıştır. Ancak barış savunan akademisyenlere yönelik soruşturma başlatanlar hakkında soruşturma yürütmek yerine  kurul üyelerini değiştirerek göstermelik bir süreç yürütülmektedir.

Bu sürecin kamuoyuna duyurulması ve demokratik tepkinin ortaya konulması için bu gün(23.08.2016) Kocaeli üniversitesi önünde bir buluşma gerçekleştirildi.

Yaşanan sürece ilişkin olarak hazırlanan basın açıklaması metnini Kocaeli Üniversitesi Barış Bildirisi İmzacıları adına Zelal Ekinci, Kuvvet Lordoğlu, Gül Köksal, Özlem Özkan ve Onur Hamzaoğlu okudular
Daha sonra Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran  Karaca ve TTB Merkez Konsey Başkanı  Raşit Tükel  birer konuşma yaparak akademisyenlerin yanında yer aldıklarını ifade ettiler.

Basın Metni İçin >>>

kocaeliakademisyen6

kocaeliakademisyen5

kocaeliakademisyen4

kocaeliakademisyen3

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]