Star Gazetesini ve Muhabiri Kemal Gümüş’ü, 7 Haziran seçimleri sonrasında başlayan ve iç savaşı andıran çatışmalı süreçte, Diyarbakır’da kamu sağlık kurumlarını ve sağlık emekçilerini hedef alan asparagas ve yalan “haber”ler inden tanıyoruz.

Kemal Gümüş, B.T. isimli bir hemşireden aldığını iddia ettiği bilgiye dayanarak yapmış olduğu haberde, gece gündüz demeden günün yirmidört saati, diline, dinine, rengine, cinsiyetine, mesleğine bakmadan insanların iyileştirilmesi için çaba sarf eden sağlık emekçilerinin yaralı asker ve polisleri ölüme terk ettiklerinden söz ediyor. Ve yine aynı “haber”de sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olan ve güvenlik güçleri tarafından girişe ve çıkışa izin verilmeyen Sur İlçesi’ne kendisinin de içerisinde olduğu sağlık emekçilerinin tıbbi malzemelerle ellerini kollarını sallayarak girdikleri ve yaralı tedavi ettiklerinden söz ediliyor.

Diyarbakır Valiliği’nin Eylül 2015 tarihinde Diyarbakır’daki hastanelere gönderdiği yazı ile çatışmalarda yaralanan asker ve polislerin Dicle üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi edilmesi, diğer yaralılarında Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde tedavi edilmesi istenmiştir. Almış olduğumuz ve basında yeralan bilgilere göre şuana kadar Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne 6 polis ve asker tedavi için getirilmiş bunlardan 2’si hastaneye gelmeden yaşamlarını yitirmişler, 4’ü ise hafif yaralı olarak getirilmiş ve tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edilmişlerdir.

Diyarbakır’da sendikamızın üyelerinin içerisinde olduğu beyaz bayrak inisiyatifi 51 gün boyunca ilk yardım çantaları ve beyaz önlükleri nöbet tutup, sokağa çıkma yasağının olduğu Sur’da halka sağlık hizmeti verme talebi Valilik ve Sağlık Bakanlığı’na iletilmesine rağmen güvenlik gerekçesi ile reddedilirken, sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve giriş çıkışların asker ve polis denetiminde olduğu Sur İlçesi’ne tıbbi malzemelerle girilip yaralı tedavi edildiği haberi ise Star Gazetesi Muhabiri Kemal Gümüş’ün hayal gücünü fazlasıyla zorladığını gösteriyor.

Röportaj görüntüsünde bir kadın yerine başörtüsü takmış bir erkek görüntüsü her şeyi anlatmaya yetiyor bile…

Evet

Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, gerçeğe aykırı, asparagas “haber”leri ile ünlü, sahibinin sesi  Star Gazetesi  ve Kemal Gümüş’ü çok iyi tanıyor…

İnsan hakları ihlallerini gündeme getirerek bu ihlallerin son bulması için çabalamak yerine alenen yalan ve asparagas “haber”lerle havuz medyasının neferi olmak için çırpınan Kemal Gümüş, Diyarbakır’daki sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini defalarca hedef göstermiş, göstermeye devam etmektedir.

Sahibinin sesi Star Gazetesi ve Kemal Gümüş bilmelidir ki, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, ne  iki harften ibarettir, ne de bu tür asparagas ve yalan “haber”lerle hedef gösterilmekten korkmamaktadır.

Bu karalama ve hedef gösterme “haber”leri ile sendikamızı hedef gösterip, emek, barış ve demokrasi mücadelesinden vazgeçireceklerini sananların sadece geçmişimize bir göz atmaları yeterlidir.

Emek, barış ve demokrasi mücadelesinde önümüze çıkan tüm engelleri aşarak bir adım bile geri atmadan yolumuzda yürümeye devam ediyoruz.

Bundan sonra geri adım atmayacağımızı, ama onurlu sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini karalamaya çalışıp hedef gösterenlerle de mahkeme salonlarında hesaplaşacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Halkımıza saygı ile duyurulur.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]