Son aylarda ülkemizde yaşanan baskılar, sürgünler ve soruşturmalara karşı MYK Üyemiz Fikret Çalağan’ın da katılımıyla 26.05.2016 tarihinde saat 12.30 da Urfa Şube binamızın önünde basın açıklaması yapılmak istendi. Ancak Urfa Valiliği güvenlik gerekçesiyle 5 günlük yasak çerçevesinde basın açıklamamıza izin vermek istemediler.

Yapılan görüşlerde “ Anayasal ve demokratik olan bu hakkımızı kullanacağız, engellemeniz durumunda suç işlemiş olacaklarını” ifade ederek basın açıklamasını yapacağımız konusundaki ısrarımızı sürdürdük. Israrımız üzerine basın açıklamamızı yaptık.

Yapılan Basın açıklamasını SES Şube Sekreteri M.Ali Çoşkun okudu. Basın açıklamasında söz alan MYK Üyemiz Fikret Çalağan; “ Biz kamu emekçileri “hak verilmez alınır” şiarı ile  bu güne kadar mücadelemizi getirdik. Nice hükümetler gördük, bu tür uygulamalarla mücadelemizi engellemeye çalıştılar. Bu gün ise AKP iktidarı iktidarını hukuk dışı uygulamalarla yürütmek istemektir. KESK e yapılan baskılarla bu hukuksuz uygulamaları örtmeye çalışıyor. Yürüyen soruşturmaların bir çoğu da bununla ilgilidir. Ancak bilinmelidir ki hukuksuz uygulamalarla iktidarınızı sürdüremezsiniz. Hele hele bizim üzerimiz sürdürmeniz mümkün değil. Tarihsel birikimimiz buna izin vermez. Davutoğlu yayınladığı Anayasa ve Uluslararası Sözleşmelere aykırı Genelgesi kendisini  kurtarmadığını gördük. Çünkü bizim yürüttüğümüz demokrasi, barış, ve emek mücadelesi haklıdır.

Urfa’da bir çok kamu emekçisine karşı soruşturma yürütülmüştür. Yaşamak ve yaşatmak adına biz sağlık emekçileri bir çok faaliyet yürüttük. Biz sağlıkçıların temel görevi yaşam hakkını savunmaktır. Bunun için savaşa karşı barışı savunmak bir zorunluktur. Yaşatmak için çalışma yürüten Şube Eş Başkanlarımız Ruken Kılınç  ve Reşat Doğan ile Şube yöneticimiz M.Cevher Öztürk ve Şiyar Civiş ve Siverek Temsilcimiz  Besim Altın hakkında soruşturma  başlatılmış, Şube Eş Başkanlarımızı memuriyetten menle yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Yürüyen bu soruşturmalar hukuki hiçbir zemini olmadığı gibi mücadelemizi engellemeye yöneliktir. Biz haklı ve meşru mücadelemizde kararlı ve ısrarlı bir şekilde yürüteceğiz . Hiçbir baskı bizi yıldıramaz” dedi.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]