Çernobil Nükleer Santrali’nin patlamasının 30’uncu yılında Nükleer Karşıtı Platform’un (NKP) çağrısı ile Sinop’ta miting gerçekleştirdi.

Konfederasyonumuzun Eş Genel Başkanı Şaziye Köse ve Sendikamızın Eş Genel Başkanı İbrahim Kara’nın da aralarında olduğu nükleer santral karşıtları 24 Nisan Pazar günü saat 11.00’da Diyojen Heykeli önünde toplanarak “Nükleer İnat Yaşasın Hayat”, “Sinop’ta ve Dünya’da Nükleer Santral İstemiyoruz” sloganlarıyla Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü.

Sinop Nükleer Karşıtı Platform Başkanı Zeki Karataş,“1986 yılında yaşanan Çernobil felaketinin 30’uncu yılı, 2011 yılında yaşanan Fukuşima felaketinin 5’inci yılına denk gelen tarihte, bir daha böylesi felaketler yaşamamak üzere miting düzenleyip Sinop’ta ve Akkuyu’da kurmayı düşündükleri nükleer santralin kurulmasını önlemek adına miting düzenlemiş bulunuyoruz” sözleri ile konuşmasına başladı. Sonrasında ise “dünyanın hangi noktasında bir yaşam hakkı ihlali olursa biz orada olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Konfederasyonumuzun Eş Genel Başkanı Şaziye Köse’de “otoriter ve totaliter bir yeni rejim inşa edilirken bütün direnç odakları sindirilmek ve susturulmak isteniyor. İşte tam da yaratılan bu korku imparatorluğunun ortasında bugün bu alanları bu sokakları birkez daha özgürleştiren Sinop Nükleer Karşıtlarını, Sinop’luları ve Türkiye’nin dört bir yanından katılanları Konfederasyonumuz KESK adına selamlıyorum.” diyerek sözlerine başladı. Sonrasında ise “hayatlarımızı kiralamaya çalışanlara, geleceğimizi ipotek altına almaya çalışanlara karşı mücadeleyi büyüterek karşı koyacağız, ve yargılanmaları için, hesap vermeleri için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Onlar yargılanırken biz sınır kapılarını tutacağız, kaçmalarına izin vermeyeceğiz” siyerek sözlerini tamamladı.

Diğer kurum temsilcilerinin de söz aldığı miting, balıkçıların tekne gösterileri ve müzik dinletisi ile sona erdi.

sinopnukllermiting4

sinopnukllermiting2

sinopnukllermiting1

sinopnukllermiting7

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]