ADIYAMAN’DA MEMURİYETTEN MEN EDİLEN VALİLİK ÇALIŞANI TÜLAY ERSÖNMEZ İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

Facebook
Twitter
WhatsApp

adiyamankeskebaski2KESK Üzerindeki keyfi ve hukuksuz baskılara dur demek için,

Adalet, Demokrasi, Özgürlük ve barış için,

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü basın açıklamasını okuduğu için işinden atılmak istenen Adıyaman Valilik çalışanı Tülay ERSÖNMEZ için,

Buradayız

                            BASINA VE KAMUOYUNA

7 Haziran seçimleriyle başlayıp baskı ve şiddetini 1 Kasım seçimleri sonrası arttırarak devam ettiren AKP iktidarı; binlerce insanın  göçüne, yüzlerce insanın ölümüne, muhalif gazete ve televizyonların kapatılmasına, kendisinden farklı düşünen sendika ve derneklerin baskı ve sindirme politikalarıyla tahakküm altına almaya varan bir politika izlemiştir. Yok ederek, yok sayarak, ezerek muhalefeti sindirmeye çalışan AKP adeta bir korku imparatorluğu kurmak istemektedir. AKP ‘nin darbe girişimine karşı, bizde Adalet, Demokrasi, Özgürlük ve Barış mücadelesini  daha da yükselteceğiz!…

Ülke genelinde yaşananlar Adıyaman yereline de  yansımış özel dokusunu hızla tahrip etmiştir. Yaşam standartları düşen ve adı İŞİD’le  anılan bir il olmuştur. Adıyaman’ın bozulan bu imajını düzeltmek için, Adıyaman’da görev yapan bürokrasi, ne inandırıcı bir veri ortaya koyabilmiş nede bir sonuç elde etmiştir.

 

    Değerli Basın Emekçileri

Son 5-6 ay içerisinde KESK yöneticilerinin de içinde bulunduğu 600’e yakın üyemize keyfi ve hukuksuz bir şekilde adli ve idari soruşturmalar açılmıştır. Sendikamız Büro Emekçileri Sendikası (BES)  il temsilciliğimiz kadın sekreteri Tülay  Ersönmez  hakkında yürütülen soruşturma iktidarın ve yereldeki temsilcilerinin, hukuksuzluk ve keyfilikte geldikleri seviyenin açık göstergesidir.

KESK tarafından gönderilen ve 81 il ve birçok ilçede okunan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili basın açıklaması metnini sendika binasında il kadın komisyonu adına okuyan Tülay arkadaşımız hakkında 10 Martta hemen soruşturma açılmıştır. Vali yardımcılarından biri muhakkik atanmış, yazılar yazılmış, tebligatlar yapılmış, gazetede yayımlandıktan  5 gün sonra da 14 Mart ta arkadaşımızın ifadesi alınmıştır.

Kesk ten Adıyaman’a gelen genel merkez yöneticileri ve yereldeki sendika itirazlarına rağmen, soruşturma tüm hızıyla sürmüştür. Yazılı ifadesi alınan ve uyarma cezası bile bulunmayan Tülay arkadaşımız memuriyetten men cezası talebiyle İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir. Başka soruşturmalar zamana yayılarak zaman aşımına uğratılırken Tülay arkadaşımızın soruşturması bir ayda tamamlanmış,  buradaki niyet açığa çıkmıştır. Kesk merkezi tarafından gönderilen ve hiçbir yerde suç teşkil etmeyen bir metin üzerinden arkadaşımıza yapılan bu haksızlığı kabul etmiyor, sonuna kadar savunucusu olduğumuzu belirtiyoruz.

Bunun valiliğin keyfi bir uygulaması olduğu, önce işten atma kararının alındığı, sonra soruşturmanın açıldığı açıktır.

SUÇ: 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili basın metni okumak

CEZA: İşten atmak

Biz Adıyaman KESK İl Meclisi olarak 18 Martta validen talep ettiğimiz randevuya cevap alamadığımız için, konu ile ilgili endişelerimizi dile getiremedik.

Kesk grevli toplu sözleşmeli sendikal mücadeleyi savunan, inanca, düşünceye, farklılıklara saygı duyan, anadilde, özgür eşitlikçi eğitimden yana olan, gerçek demokrasi ve barış için mücadele eden bir örgüttür.

Bu ilkeleri savunduğumuz, barış dediğimiz için birçok arkadaşımızı şehit verdik. En son 10 Ekimde Ankara’da 101 arkadaşımız İŞİD bombaları ile can verdi. Birçok arkadaşımız tutuklandı, birçoğu işinden oldu. On binlercesi ise halen soruşturma geçiriyor.  Bu ilkeler doğrultusunda Adıyaman’da mücadele veren Eğitim-Sen Şube Başkanlığı yapmış İzzet KARADAĞ arkadaşımız tutuklandı, DİVES Yöneticisi arkadaşımız Nurettin KESİCİ Arkadaşımız görevinden men edildi. Şimdi de BES Kadın sekreterimiz Tülay ERSÖNMEZ hedefe konulmuştur.

Değerli Basın Emekçileri.

        Bahsettiğimiz gibi Adıyaman Valisi Mahmut DEMİRTAŞ bir aydır KESK e randevu vermiyor. Talep ettiğimiz randevu gerçekleşmiş olsaydı, aşağıda geçen soruları Adıyaman Valisi Mahmut DEMİRTAŞ’a sormuş olacaktık. Ancak biz basın aracılığıyla ve Adıyaman halkının gözetiminde bu sorularımızı soracağız.

1 – Sayın Vali, 25 yıldır Adıyaman da kesintisiz olarak faaliyetlerini yürüten ve yaklaşık olarak

3000 üyeye sahip olan sendikamız KESK ‘e neden randevu vermiyorsunuz?

2-   Sayın Vali, sizde Adıyaman da yeni değilsiniz, bizde yeni değiliz       bu soruşturma ve cezalar KESK’in üzerinde neden abartılı bir şekilde yoğunlaşmaya başladı? Bu konuda sizin özel bir talimatınız oldu mu ?

3- Sayın Vali, Adıyaman ın huzurunu baskılarla, soruşturmalarla ve yasaklarla mı tesis etmeyi düşünüyorsunuz?

3- Sayın Vali, KESK Genel Merkezinin 8 Mart için hazırladığı basın açıklamasının Türkiye’nin birçok yerinde okunmasına rağmen yalnızca idari soruşturmanın Adıyaman da valilik personeliniz olan ve BES kadın sekreterimiz Tülay ERSÖNMEZ’e açmış olduğunuz bu soruşturmanın sonunda MEMURİYETTEN MEN cezasının talep edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

4-   Sayın Vali, Adıyaman’ın gelir ve yaşam düzeyinin bu kadar gerilemesini neye bağlıyorsunuz ?

5-  Sayın Vali, Adıyaman bürokrasinin işid konusunda yetersiz kaldığını düşünüyor musunuz?

 

Değerli Basın Emekçileri.

 

Biz; vali beyin AKP yanlısı tutumuna son vermesini, herkese ve her kesime eşit mesafede  durmasını istiyoruz.

Biz; vali beyin, bir çok resmi kurumda, Kesk yönetici ve üyesi üzerinde uygulanan keyfi ve hukuksuz baskılara son vermesini ve soruşturmaları durdurmasını istiyoruz.

Biz; Adıyaman da  yasaklardan yana değil, özgürlüklerden yana  bir Vali görmek istiyoruz.

Biz; Adıyaman Valiliğinin, İŞİD konusunda kamuoyunu tatmin edecek bir çalışmaya imza atmasını bekliyoruz…

Biz; Ülkemiz için, Adıyaman için  Adalet, Demokrasi, Özgürlük ve Barış mücadelemizi  ilke ve amaçlarımız doğrultusunda  büyüterek sürdüreceğiz…

 

ADALET İSTİYORUZ !

 Keyfi ve hukuksuz bir şekilde tutuklanan İzzet KARADAĞ  için Adalet İstiyoruz!

Keyfi ve hukuksuz bir şekilde işinden atılan Nurettin KESİCİ arkadaşımız için Adalet istiyoruz!

Tülay ERSÖNMEZ arkadaşımız için Adalet istiyoruz!

Soruşturması devam eden KESK li 600 e yakın arkadaşımız için Adalet istiyoruz.

Ekmeğimiz için, İşimiz için Adalet istemeye devam edeceğiz.

 

YAŞASIN EMEK BARIŞ DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ

YAŞASIN KESK

 

 

ADIYAMAN KESK İL MECLİSİ

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]