İşten atılan arkadaşlarının geri alınması için fabrika içinde ve önünde mücadelelerini sürdüren Renault İşçilerinin Mücadelesi Mücadelemizdir!

Facebook
Twitter
WhatsApp

Renault işçileri ek zam talebi ve kendi temsilcilerini seçme hakkının tanıması için işyerlerinde fazla mesaiye kalmama eylemi yaparlarken, Hükümet-Türk Metal-MESS ve işverenin kapsamlı saldırısıyla karşı karşıya kalmışlardır. İşçilerin taleplerine kulaklarını tıkayan işveren, üretimi fiili olarak durdurmuş ve 29 Şubat sabahından itibaren de işçilere mesajlar göndererek iş akitlerini feshetmiştir. Bugün gerçekleştirilen saldırılarda da 15 işçi polis saldırısıyla gözaltına alınmıştır.

Özel istihdam büroları eliyle işçi kiralama adı altında köleleştirme ve yeni esnek çalışma modellerinin

BURSA DA YAKLASIK 5 BIN KISININ CALISTIGI RENAULT FABRIKASINDA 24.00-08.00 VARDIYASINDA CALISAN BIN 500 ISCI ISBASI YAPMAYIP FABRIKA ONUNDE SESSIZ EYLEM BASLATTILAR. FOTO HUSEYIN TUCCAR BURSA DHA

başta kadınlar olmak üzere tüm emekçilere dayatıldığı bir dönemde işçilerin insanca yaşam ve çalışma koşullarına, örgütlenme ve grev hakkına yapılan bu saldırılar, AKP Hükümeti’nin işçi düşmanı politikalarını çok net biçimde ortaya koymaktadır.

Kamu emekçilerinin iş güvencesini hedef tahtasına koyan, genelgelerle toplumsal muhalefeti bastırmaya çalışan, taşeron işçi çalıştırmayı adeta bir norm haline getiren, kadın emekçileri esneklik adı altında kölece çalışma koşullarına mahkûm eden, özel istihdam bürolarıyla tüm çalışma alanını hukuksuzlaştıran, kıdem tazminatı başta olmak üzere işçilerin-emekçilerin temel haklarını budamaya çalışan AKP Hükümeti’nin saldırgan tutumu, ülke olarak içine çekildiğimiz savaş ile derinleşmiştir. Başta insanca yaşam ve çalışma hakkı olmak üzere tüm hakların askıya alındığı, hukukun işlevsizleştirildiği, protesto hakkının sürekli şiddetle bastırıldığı, sendikal hakların tırpanlandığı bu yönetme biçimi, giderek sürdürülemez hale gelmiştir. AKP Hükümeti, Cizre’de, Ankara’da, Artvin’de, Küçük Armutlu’da, Gazi’de, Bursa’da emekçilere, akademisyenlere, öğrencilere, kadınlara, çocuklara ve yoksul halka karşı baskı ve zorbalıkla kendi hukuksuzluklarını dayatmaya çalışmaktadır. Bu dayatma ve saldırılara karşı topyekün bir direnişin örgütlenmesi bu dönemin en acil ihtiyaçlarından biridir. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak her zaman olduğu gibi bugün de direnenlerin SES’ine SES veriyor ve başta zam talebi olmak üzere insanca çalışma koşulları için mücadele eden Renault işçilerinin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Mücadeleniz Mücadelemizdir!

 

MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]