DİSK Akdeniz Bölge Temsilciliği – KESK Antalya Şubeler Platformu ve Antalya Tabip Odası düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla Ankara saldırısını kınadı.

Attalos Heykeli önünde gerçekleştirilen eylemde kurumlar adına basın açıklamasını  KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa AYAR yaptı.

“Ankara’da halka saldıran insanlık düşmanlarını ve arkasındaki karanlık güçleri  lanetliyoruz. Yolda sokakta rastgele bombalar patlatan, ülkemizi kan gölüne çeviren, halkı katleden faşist zihniyetlileri lanetliyoruz” diyen Mustafa AYAR

Katliamda, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

“Bu yaşadığımız katliam son sekiz aydaki beşinci katliam olmuştur. Bu katliamların hiç biri engellenememiş sorumluları açığa çıkarılamamıştır” diyen Mustafa AYAR

“Fransa’ya “Senin istihbarat’ın yok mu? diye seslenenlere bizde buradan sesleniyoruz. Sizin istihbaratınız yok mu?

Yoksa sizin istihbaratınız, sosyal medyada memurların paylaşımlarını bulup fişlemekle uğraşmaktan canlı bombaları yakalamaya zaman bulamıyorlar mı?

Yaşanan katliamlarda ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğu açıktır. Ancak mesele salt bir güvenlik sorunu da değildir.

Asıl sorun AKP ve Saray rejiminin içeride ve dışarıda yürüttüğü yanlış politikalardır. Libya’dan, Mısır’a Suriye’den Ukrayna’ya nerde çatışmalı bir bölge varsa müdahil olunmuş, ülkelerin iş işlerine karışılmıştır.

Özellikle Suriye’de yaşanan savaşta aleni taraf olunmuş, Suriye savaşa kendi topraklarımıza taşınmıştır. Ülkemiz terör saldırıları için artık açık hedef haline gelmiştir.

Dışarıda ki savaş yetmezmiş gibi içeride de savaş durumuna geçilmiş ülkemizin güney doğusu adeta Suriye’den beter olmuştur.

Ülkemiz adeta matem evine dönmüştür.

Yapılması gereken, iç ve dış politikada ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı söylem ve uygulamalardan uzak durmaktır. Aylardır ısrarla sürdürülen savaş ve şiddet politikalarındaki ısrar Türkiye’nin daha büyük saldırıların hedefi haline gelmesinden başka bir sonuç vermeyecektir.

DİSK Akdeniz Bölge Temsilciliği – KESK Antalya Şubeler Platformu ve Antalya Tabip Odası bir kez daha kimden gelirse gelsin sivil halkı hedef alan her türlü saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz.

AKP’nin savaş politikalarına hayır diyor, silahların sustuğu, ölümlerin durduğu, kardeşlik ve barışın egemen olduğu bir ülke talebimizi bir kere daha buradan haykırıyoruz” dedi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]