Ağrı’da katliamlara ve savaşa karşı barışı savunan 6 arkadaşımız, İstanbul’da ise 13 Mart iş bırakma eylemine katılan 3 arkadaşımız “memuriyetten men” talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir.

Bu gün saat 10.30 yapılan Yüksek Disiplin Kurulu toplantısı öncesi saat 09.30’da SES, TTB ve TPD ortak basın açıklaması ile arkadaşlarımızı disiplin kurulu toplantısına gönderdik. Basın açıklamasına Van, İzmir, İstanbul, Bolu, Çorum, Mersin, Adana, Batman, Ağrı ve Ankara’dan katılan yönetici/üyelerimiz ve TTB Yöneticileri ile Tarım Orkam Sen Genel Başkanı katılmıştır. Ayrıca CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da bizlere destek olmak için KHK önündeydi.

Ortak Basın açıklama metnini SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden okudu. TTB Merkez Konsey Başkanı Beyazıt İlhan, CHP İstanbul Millet Vekili Ali Şeker ve HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım da birer konuşma yaptı. Basın açıklamasından sonra üyelerimiz disiplin kuruluna uğurlandı.

Yapılan Yüksek Disiplin Kurulu toplantısının sabah ki oturumunda;

13 Mart eyleminden kaynaklı disipline sevk edilen İstanbul’daki 3 arkadaşımız hakkında memuriyetten men yerine bir alt ceza verildi. Bu karara sendika olarak şerhimizi yazdık.

Barış Çadırını ziyaret eden Ağrı’daki 2 arkadaşımızla ilgili olarak da süren ceza davasının gidişatını gözlemek için erteleme kararı verilmiştir.

Suruç katliamını kınama açıklamasına katılan Ağrı’daki 4 arkadaşımızın dosyası öğleden sonraki toplantıya kalmıştır. Öğleden sonra yapılan toplantıda da Disiplin Kurulu’nun dosyadaki belge ve görüntüleri incelemesi için toplantı önümüzdeki günlere ertelenmiştir.

 

Basın Açıkalması >>>

khkdisiplin4

khkdisiplin7

khkdisiplin3

khkdisiplin8

khkdisiplin6

khkdisiplin5

khkdisiplin2

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]