Didim’de bir sağlık emekçisinin hasta yakınının saldırısına uğramasının ardından SES üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve sağlıkta şiddete karşı önlemlerin artırılmasını istedi

 

Aydın’ın Didim ilçesindeki Didim Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görev yapan Dr. Galip Pirlibeyoğlu, 13 Ağustos’ta bir hasta yakınının saldırısına uğrayarak darp edildi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı SES üyeleri ise hızla eyleme geçti. Dün (14 Ağustos) hastane önünde bir araya gelen SES’liler bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve olayı kınadı.

Basın açıklamasında 2003 yılından bu yana sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının hızla arttığı, sadece son bir yılda Sağlık Bakanlığı beyaz kod hattına 10 binin üzerinde şiddet vakasının bildirildiği ifade edildi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin en önemli nedeninin sağlık sisteminin ticarileştirilmesi, hasta ve hasta yakınları ile sağlık emekçilerinin karşı karşıya getirilmesi olduğuna dikkat çekilirken, Didim gibi turizm beldelerinde yaz aylarında hızla artan nüfusa karşın aynı sayıda personelin verdiği hizmetin yeterli olmadığı, bu durumun da şiddet ve hakaret gibi saldırıları artırdığı belirtildi.

Sağlık alanındaki sorunların adresi olarak sağlık emekçilerinin işaret edilmesine tepki gösteren SES üyeleri, sağlıkta şiddete karşı caydırıcı önlemler ve hukuki düzenlemeler talebini ısrarla savunacaklarının altını çizdi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]