KESK Eş Genel Başkanı Şaziye KÖSE, KESK Mali Sekreteri Ramazan GÜRBÜZ, TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Ömer Salih EROL, HABER SEN Genel Başkanı Cemalettin YÜKSEL ve sendikamız (SES) Kadın keskhopaziyaret2Sekreteri Belkıs YURTSEVER ve KESK’e bağlı diğer sendikaların MYK üyelerinden oluşan KESK Heyetinin Hopa ziyareti devam ediyor.

KESK Heyeti, bu sabahtan itibaren Hopa ilçe merkezi, Sundura Mahallesi, Orta Hopa Mahallesi ve Yenimahalle’de incelemelerde bulundu. Ardından heyetimiz 3 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği Yoldere Köyü ve yine 3 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği Orta Hopa Mahallesi’nde taziye ziyaretinde bulundu.

Heyetimizin edindiği bilgilere göre şu ana kadar 9 insanımızın yaşamını yitirmiş, 3 kişiye ise henüz ulaşılamamıştır. 10’u Rize Devlet Hastanesi’nde, 3’ü Hopa Devlet Hastanesi’nde hala tedavi 13 görmekte olup en az 19 insanımız yaralanmıştır.

Heyetimizin devam eden ziyaretindeki ilk tespitleri felaketin boyutlarının basına ve kamuoyuna yansıyandan çok daha fazla olduğu, uyguladıkları politikalarla doğa olayının felakete dönüşmesine yol açan AKP’li Belediye ve Hükümetin müdahalede yetersiz kaldığı, kriz masasının dağınıklığı ve bileşimi nedeniyle kendisinin bir krize yol açtığı, iş makinelerinin yetersiz kaldığı şeklinde olmuştur.

Heyetimiz saat 16.00’da bir basın açıklamasıyla izlenimlerini paylaşmış, Hopa halkıyla dayanışmamızın devam edeceğini ifade etmiştir.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]