Geçtiğimiz günlerde toplu iş sözleşmesi görüşmelerini protesto eden ve polis saldırısına uğrayan KESK’liler, görüşmeleri bir kez daha protesto etti geçici AKP hükümetini görüşmeleri derhal sonlandırmaya çağırdı.

kesk-tis-gorusme-eylemi-11-08-2015 (4)

Geçtiğimiz günlerde geçici AKP hükümetinin toplu iş sözleşmesi yapamayacağını bu yüzden bir süredir devam toplu iş sözleşmesi görüşmelerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto eden ve polis saldırısına uğrayan KESK, geçici AKP hükümetinin hala durdurmadığı görüşmeleri tekrar protesto etti.

Çankaya Belediyesi önünde bir araya gelen KESK üyeleri burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. KESK Ankara Şubeler Platformu adına basın açıklamasını yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Sultan Saygılı, 2015-2016 Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin 3 Ağustos 2015’te KESK’lilere yapılan polis saldırısı ile başladığını, bu saldırının işçilerin grevlerini “milli güvenlik” gerekçesiyle engellemek ile aynı zihniyetin ürünü olduğunu söyledi.

kesk-tis-gorusme-eylemi-11-08-2015 (5)Gündemin ve ekonomik verilen sürekli değiştiği ve savaş politikalarının her geçen gün daha çok uygulandığı bir ortamda; geçici ve yetkisiz bir hükümetin kendi yandaş sendikaları ile yapmaya çalıştığı toplu iş sözleşmesini kabul etmediklerini açıkça ifade eden Saygılı, 4688 sayılı yasanın ILO normları ve AİHM kararlarına göre yeniden düzenlenmesi ve en düşük ücret alan kamu emekçisinin aile, çocuk, yakıt gibi yardımlar harici 2900 TL’ye yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Saygılı’nın açıklamanın sonunda maddeler halinde sıraladığı taleplerinden öne çıkanlar ise şöyle:

  • En düşük ücret alan kamu emekçisinin bütün yardımlar hariç maaşı 2900 TL’ye yükseltilmelidir.
  • Lisans mezunların ek göstergeleri 3600, önlisans mezunu olanların ise 3000’e çıkarılmalıdır.
  • Taşeron çalışma yasaklanmalı ve 4/c, 4/b’liler kadroya alınmalı
  • Meslek hastalıkları tanımlanmalıdır.
  • Kadrolaşma, sürgün, rotasyon, soruşturma, mobbing, mülakat gibi ayrımcılık yaratan uygulamalar kaldırılmalıdır.
  • Özgür örgütlenme önündeki engeller kaldırılmalıdır.
  • Kamu hizmetleri herkese parasız, eşit, nitelikli, ulaşılabilir ve anadilde olmalıdır. Kamu hizmetleri işletmecilik esaslarına göre değil, toplumsal fayda gözetilerek sağlanmalıdır

kesk-tis-gorusme-eylemi-11-08-2015 (3)

KESK’in, diğer kamu alanında örgütlü konfederasyonlarla birlikte katıldığı 2015-2016 TİS görüşmelerinde verdiği teklifin tamamına ulaşmak için tıklayınız.

KESK’liler açıklamanın ardından bütün kamu çalışanlarını hakları doğrultusunda verilen taleplere sahip çıkmaya ve yeni “satış sözleşmesine” karşı daha güçlü mücadele vermek için birleşmeye çağırarak eylemi sonlandırdı.

kesk-tis-gorusme-eylemi-11-08-2015 (2)

Sendika.Org/ Ankara

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]