Şubat ayında vahşice katledilen Özgecan Aslan`ın katillerinin yargılandığı davanın ilk duruşması 12 Haziran 2015 tarihinde görüldü. Haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen sanıkların kan donduran ifadelerinin dinlendiği mahkeme 9 Eylül 2015 tarihine ertelendi.

Erkek egemen sistemin binlerce yıllık şiddet cenderesinin korkunç örneklerinden biri olan cinayet sonrasında KESK’li kadınlar kadın örgütleri ile birlikte her yerde eylemler örgütlemiş, cinayetin sistemli şiddetin bir parçası olduğunu dile getirmişti. Kadın cinayetlerinin sistemli şekilde sürdürülmesi emekçi kadınlar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirmektedir. Bu amaçla Tarsus Adliyesi`nde görülen davayı takip eden KESK`li kadınlar davaya müdahillik talebinde bulundu. Mahkeme heyeti tarafından talebimiz reddedildi.

Omuzlarımızda taşıdığımız Özgecan ikiyüzlü ataerkil sistemde kurban edilmek istenmiştir. Biz kadınlara itaat etmek dışında başka bir yol bırakmayan erkek egemen sistem her yerde şiddet ve tecavüz politikalarını sürdürmektedir. Anayasa Mahkemesi`nden resmi nikâh dışındaki evlilikleri onaylayan kararlar çıkarılmaktadır. Ortaöğretim yönetmeliği lise çağında evlilikleri meşrulaştıracak şekilde düzenlenmektedir.

Kadın cinayetlerine ‘iyi hal indirimi veren`, tecavüzcüleri ‘aklayan`, tacizde ‘kadının beyanını esas almayan` sistem hepimizi tehdit etmeyi sürdürmektedir.

Bu yüzden her alanda olduğu gibi hukuk alanında da kendi kimliğimizle sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. 9 Eylül`de görülecek olan davada yine orada olacak sistemin tecavüzcü yüzünü teşhir edeceğiz.


İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]