5 Haziran Cuma günü HDP’nin Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamada  4 vatandaşımız hayatını kaybederken 400’ün üzerinde yaralı bulunmaktadır. Patlamanın gerçekleştiği andan itibaren Diyarbakır şube üyelerimiz yaralıların tedavileri için seferber olmuştur. Hayatını kaybedenlerin, yaralananların ve yakınlarının acısı acımızdır. Ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.  

Bu saldırının Türkiye halklarının barış , kardeşlik, özgürlük ve eşitlik taleplerine yönelik planlı bir saldırı olduğundan en ufak bir kuşku duymuyoruz. Patlamanın sorumlularının bir an önce belirlenmesi ve yargı önüne çıkarılması bu hükümetin acil sorumluluğudur. Ancak belirtmek istiyoruz ki bu saldırının sorumluları çoktan halkların vicdanında yargılanmıştır.  

HDP, neredeyse her gün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, diğer AKPliler ve yandaş-ilkesiz medya tarafından her gün hedef gösterilmektedir. HDP’ye yönelik saldırıların da bu söylemlerle paralel olduğunun altını çiziyoruz. 

Şimdiye dek 60’tan fazla ilde 120’nin üzerinde HDP’ye yönelik saldırı gerçekleştirilmiş ancak bu saldırıların sorumluları hükümet ve onun kolluk güçleri tarafından korunmuştur. Önceki saldırılarda da çok sayıda HDP’li yaralanmış ve bir kişi işkenceyle öldürülmüştür. Erzurum’da gerçekleştirilen saldırının sanıkları üç gün sonra yani nihayet bugün gözaltına alınmıştır. Bu saldırılara karşı etkin bir soruşturmanın yürütülmemiş olması yeni saldırıları tetiklemiş ve dün 4 kişi hükümetin bu tutumu nedeniyle hayatını kaybetmiştir.  

Barış, kardeşlik, eşitlik, özgürlük ve dayanışma adına çalışmalarımız örgütlü olduğumuz her alanda durmaksızın devam edecektir.  

 

                                               MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]