Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Toplu İş Sözleşmesi taleplerini üyelerinin katılımı ile belirliyor.

Hafta sonu ilçeler dahil tüm birimlerdeki temsilcilerini Kemer’de toplayan SES Antalya Şubesi, düzenlediği TİS Çalıştayında; işyerlerinden ve çalışanlarından gelen talepleri tartıştı.

Söz Yetki Karar Çalışanlara

Konuyla ilgili bir açıklama yapan SES Antalya Şube Başkanı Mustafa Kılınç, ülke genelinde olduğu gibi Antalya’da da SES olarak Ağustos ayında başlayacak görüşmelerdeki TİS taleplerini, üyelerinin belirlediğini söyledi.

“Gazipaşa dan-Kaşa, Hastanelerimizden- Aile Sağlığı Merkezlerimize, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı işyerlerimizden- Toplum Sağlığı Merkezlerimize; tabip, hemşire, ebe, sağlık memuru, yardımcı hizmetli, genel idare hizmetli (memur) teknik personel, laborant, diş tabibi, eczacı, diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, öğretmen, sosyal hizmet uzmanı, biyolog, kimyager, odyometrist vb. bütün sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine ulaşmaya çalışarak toplantılar gerçekleştirdik.” diyen Kılınç, “Anlayış olarak sözün yetkinin kararın çalışanlarda olduğu bir sendikal anlayışını her aşamada hayata geçiriyoruz. Bizim anlayışımıza göre kararları yönetim kademelerinde bulunanlar almamalı. Bu nedenle her konuda kararlarımızı tüm üyelerimizle almaya çalışıyoruz. Sorunları ve çözümlerini en iyi o sorunları yaşayanlar bilir. Biz kurullarda çalışanların görevi karar almak değil, üyelerimizin aldıkları kararların yürütülmesini sağlamaktır. Bu nedenle TİS taleplerimizde bütün sağlık ve sosyal hizmet emekçileri ile birlikte belirliyoruz.” şeklinde konuştu.

Talepler ortaklaştırılacak

SES olarak bütün illerde bu tür çalışmalar yürüttüklerini ve toplantılar yaptıklarını vurgulayan Kılınç, “Toplantılara Genel Merkez Kurullarında yönetim kurullarında görevli arkadaşlarımızda katılıyor. Bu toplantılar sonrası gerçekleştireceğimiz Türkiye toplantısında bu talepleri ortaklaştıracağız” dedi.. Mayıs ayı içerisinde aralarında akademisyenlerinde olduğu konusunda uzman bir çok kişinin de katılacağı toplantıda teknik konularında netleştirileceğini belirten Kılınç,“Amacımız, deneyimlerimizden yola çıkarak taleplerimizi, uygulanmasını istediğimiz politikaları bütün emekçilerle biraraya gelerek oluşturmak ve hep birlikte bunların takipçisi olmak!” dedi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]