İSTANBUL AKSARAY; TAŞERON ÇALIŞANLARIN YOL ÜCRETLERİ SÖZLEŞMEYE EKLENDİ

Facebook
Twitter
WhatsApp

2012 Yılında yol paraları kesilen taşeron sağlık çalışanlarının yaptığımız eylemler sonrası tekrardan yol paraları sözleşmeye eklendi. Geçmişe dönük yol paralarının verilmesi için açılan davalar lehimize sonuçlanıyor ama idarede boş durmuyor çalışanların yerleri değiştiriliyor, toplu işten çıkarmalar olacak diye korku yaymaya çalışıyor. 


BASINA VE KAMUOYUNA

 Bizler birlikte haklarımızı öğrenip istedikçe,İstanbul Üniversitesi yönetimi ve hükümetimiz göreve geldikleri günden beri iş yasasında var olan haklarımızı vermediler. Üniversitemiz mağdur para yok dediniz biz aynı gemiyiz batarsak ta çıkarsak ta beraber dediniz taseronyol1Göreve geldiğiniz günden beri Üniversitede yaşanan maddi çıkmazın faturasını kurumunuzda en az ücreti alan işçi kestiniz.İşçinin maaşından ne kadar kesersek kar saydınız.En fazla ezileni birde siz ezdiniz.Çocuk binasını depremden dolayı yıktınız yıkılacak binaya fiberoptik internet bağlantısı döşediniz. Çocuk binasının yerine otopark yapıp ordan da para kazandınız.AMA yıktıklarınız yerine yenisini yapamadınız üniversitenin mallarını satıkça sattınız Sizler 2010 yemek ücretimiz kesip hasta yemeklerinden yiyeceksiniz dediniz. Bu yemekleri beğenmediğiniz için ya apex ya da lokantalarda yediniz. Biz işçiler hastaların çalınan etlerine sahip çıktık bu yüzden 11işçi işimizden olduk siz o etleri çalan Damgacıoğlu şirketi ihale süresi dolana kadar çalışmaya devam ettiniz.

Çağ şirketi temizlik işçilerinin maaşını ödemeden gitti.Bizim ihtarnamemiz sonrası 6 ay sonra teyminat bozup işçinin maaşını ödediniz .Temizlik personeli arkadaşlarımızı haftada 56 saat çalıştırdınız biz 45 saat çalışmalarını sağladık. Sizler işçinin maşını günlerce geciktirdiniz. bizden sonra gününde yatırmaya başladınız. kreşleri kullanamazsınız diyordunuz bizim müracaatımız sonunda kreşi de çalışan arkadaşlarımız kullanmaya başladı

Üniversitenin asıl işçisi olduğumuza dair davalar açtık kazandık. Hükümet KADRO vermiyor diye uygulamadınız. bizim mücadelemiz sonucu hastaneye gelen 1500 kişilik kadroyu en çok hak eden hastaneye senelerini vermiş emekçilere değil Bağcılar Devlet hastanesinden gelen ve kendinize yakın kişileri de arasından çıkararak dağıttınız.bizden iş isterken üniversitenin işçinin olduk hak istediğimizde şirketin işçi haline geldik.yıllık izniniz yok dediniz sonra yasal yollara başvurunca ve kıdemine kadar verdiniz ama geçmişte kullandırmadığınız izinleri baskı ile kullandık diyen evraklar imzalattınız Sayıştay bizi denetledi size izindeyken fazladan yol ücreti ödedik dediniz biz ödemeyi kabul etmeyince otomatik maaştan kestiniz.sizler insanları işten çıkardınız biz arkadaşlarımızın yanında olduk haklarını aramalarını sağladık.bizler birlikte nasıl mücadele ederiz diye çalıştık sizler kişileri işten çıkarırım tehdidiyle her türlü işi nasıl yaptırırım diye düşündünüz.şirketler haklarımızı gasp eden ibranameler imzalatmaya çalıştı bizi ilgilendirmez dediniztaseronyol2 biz ise çalışanlara bu evrakları imzalatmadık. Kalp krizi,iş kazası geçiren ve ölen arkadaşlarımızın biz yanında olduk .siz gitsin hakkını mahkemede arasın dediniz.Ortopedi ameliyathanedeki hemşirelere şua izni verdiniz aynı ortamdaki hasta bakıcılara bu izni vermediniz biz dertlerimizi her yerde televizyonlarda gazetelerde TBMM de anlattık bir size anlatamadık.sizler her şeyinizi işçinin emeğinden ve maaşından alma üzere kurmuşsunuz bizler ise tam tersine işçilere bir hak daha kazandırmanın peşindeyiz ne büyük kazanımlar yapmış ki savcılık şikayetleri ile bizi yıldırmaya çalışıyorsunuz.tüm yıldırma baskı ve yer değiştirme çalışmalarınıza rağmen biz elimizden geleni yapmaya devem edeceğiz.

29 aydır kesilen yol ücreti ve düşürülen %5lik maaş dilimlerimiz için davalar açtık yürüyüşler yaptık mücadele verdik.bunun sonucunda 2015 yaklaşık 100tllik bir ödeme yapmak istiyorsunuz bizler ise işçi kadrosundaki çalışanlarınıza ödediğiniz yol ücretleriniz istiyoruz.

 

 

SES Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası AKSARAY ŞUBE

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]