İş cinayetleri durmak bilmiyor.

Fabrikalarda, atölyelerde, hastanelerde, maden ocaklarında, tarlalarda iş cinayetleri sürüyor. Ağustos ayı içerisinde 158 işçi yaşamını yitirdi. Bu işçilerin 11’i kadın, 10’u çocuk, 10 ise göçmen işçiydi.

Özelleştirme ve taşeronlaştırma sonucu şirketlerin daha fazla para kazanma hırsı işçilerin can güvenliğini tehdit ederken, göstermelik denetimler, patronlar yararına çıkarılan yasalar, sendikalar örgütlenme önündeki engeller, sağlıklı çalışma koşullarının oluşturulmaması, yüksek maliyet gerekçesi ile hastanelerin yanık ünitelerinin kapatılması iş cinayetlerinin artarak devam etmesine neden olmaktadır.

2014 yılının ilk 8 ayında 1270 işçi aramızdan ayrıldı.

Soma’da Soma Maden İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağındaki resmi rakamlara göre 301 işçinin yaşamını yitirdiği faciadan ders çıkarılmadığı, denetimlerin yapılmaması ve önlemlerin alınmaması iş cinayetlerinin sürmesiyle ortaya çıkıyor.

Kapatılan maden ocaklarının üretim açığını kapatmak için diğer maden ocaklarında çalışmalar hızlandırılıyor. Denetimsiz, sağlıksız ve önlem alınmadan sürdürülen çalışmalar sonucu 2 Eylül’de Soma’da faaliyet yürüten İmbat Maden Ocağı’nda Metin Keskin adlı bir işçi daha cinayete kurban gitmiştir.

Eylül ayının ilk günlerinde Metin Keskin’in yaşamını yitirdiği bu cinayet, iş cinayetlerinin artarak devam edeceğini göstermektedir.

Daha fazla insan yaşamını yitirmesin diye, AKP iktidarını bir an önce sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak yaşamın tüm alanında  emekçilere yapılan saldırıların, cinayetlerin karşısında, dayanışma içerisinde olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz. 05.09.2014

 

                                                           MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]