Ülkemizde kadına ve çocuğa yönelik şiddet, taciz ve tecavüz her geçen gün artarak devam ediyor. Adana Pozantı Cezaevinde, Siirt ilinde çocuk tecavüzlerinin sorumluları gereği gibi cezalandırılmazlarken ne yazık ki, bunu haber yapan basın emekçileri cezalandırılmıştır.

            Bu tutum yeni şiddet, taciz ve tecavüzlerin yaşanmasına da neden olmaktadır. 2013 yılının Haziran ayında yaşanan ancak kamuoyu ile gizlenmeye çalışılarak sorumluları aklama çabasına rağmen 09 Temmuz 2014’te basına ” üç çocuğa tecavüz” haberi ile kamuoyunun gündemine bomba gibi düşmüştür.

            Maalesef kenti ve ülkeyi yönetenlerin, üç çocuğa yönelik süreklileşmiş tecavüz olayını basitleştiren açıklamaları ise bizlerin öfkesini kabartmıştır.

            Öyle ki; Diyarbakır Valiliği “bu olayda emniyet mensuplarını karalayan kişilerin ceza aldıklarını” söylerken, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ise “böyle bir olayın olmadığını” söyleyerek olay hakkında sorumluluklarını yerine getirme bir yana dursun emniyetin itibarını korumak görevini üstlenmişlerdir.

            Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın yapmış olduğu açıklama da “…tedbir kararları gereği titizlikle yerine getirilmekte olup aile ve çocuklar takip edilerek desteklenmektedir.” “… dava açılması halinde Bakanlığımız davaya müdahil olacaktır” diyerek Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün aksine tecavüz olayının yaşandığını kabul etmiştir.

            Ne yazık ki; Ülkemizde başta çocuklar, kadınlar, yaşlılar olmak üzere toplumun en yoksun ve yoksul kesiminin hak ve çıkarlarını gözetmesi gereken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ve insanların yaşadığı mağduriyet karşısında yardım talebinde bulunduğu Valilik ve Emniyet Müdürlüğünün bu tecavüz olayında kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine neden olan açıklamaları tarafımızdan kabul edilmeyecektir. Bu açıklamaların sahiplerinin ve tecavüz ettikleri ifade edilen polislerin bir an önce görevlerinden el çektirilmeleri ve gerekli yasal sürecin başlatılması gerekmektedir.

            Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak bundan sonra bu tür olaylar yaşanmasın diye, Diyarbakır’da gerçekleştiği ifade edilen tecavüz olayının üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğimiz gibi sorumluların cezalandırılması için de elimizden gelen mücadeleyi yürüteceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz. 10.07.2014

 

 

                                                                                              MERKEZ YÖNETİM KURULU

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]