MARDİN; İSRAİL VE IŞİD TERÖRÜNE KARŞI ÇIKMAK İNSANLIK GÖREVİDİR!

Facebook
Twitter
WhatsApp

İsrail’in Filistin’e karşı son bir ay boyunca yoğunlaştırdığı saldırısı, insanlık tarihinin üzerine kara bir leke sürmeye devam ediyor. Filistin halkının kentleri boşalmak zorunda bırakıldığı, işgalci bir yapı üzerinden ucuz emek gücü ve sömürü düzeninin oluşturulduğu, onbinlerce Filistinli’nin kendi ülkesinde mülteci durumuna düşürüldüğü, işgal ve yerleşimci politikaların açık ettiği ırkçı saldırı sürerken, havadan, karadan ve ısidisrailkinamadenizden yapılan operasyonlarla binlerce insanın yaralanmasına ve yaşamına mal olan, yarım yüzyılı aşkın bu saldırganlık ve cinayete karşı Filistin halkı direnişini büyütüyor.

 

Kitlesel kuşatma altındaki Filistin halkına yönelik uygulanan işkenceye, gerçekleşen binlerce tutuklamaya, ölümlere ve işgale karşı yükselen Filistin direnişiyle dayanışmak, bölge halklarının emek ve demokrasi güçleriyle birlikte mücadelesine buradan da bir ses vermek adına İsrail’in uyguladığı düşman hukukunu, ırkçı politikaları kınıyor, Filistin topraklarına özgürlük ve barış gelmesi amacıyla İsrail’in saldırılarına derhal bir son vermesini istiyor, Filistin’li kardeşlerimizin mücadelesini yürekten selamlıyoruz!

Diğer taraftan IŞİD terörü hız kesmiyor, IŞİD Ortadoğu coğrafyasında yayılmacı pratiğini katliamlarla sürdürmeye devam ediyor. Rojava’nın Kobanê Kantonu’na karşı saldırıya geçen IŞİD çeteleri başta Kürt halkı olmak kaydıyla Kürt halkıyla kader birliği yapan tüm halklara karşı sürdürdüğü saldırılar ortaya konulan direniş sonucu geri püskürtülmüş olmakla birlikte önce Suriye’ye karşı desteklenen, ardından tüm Ortadoğu’yu ele geçirmek üzere harekete geçen IŞİD’in önü alınamıyor. Türkiye, Suudi Arabistan, Katar gibi ülkelerin desteği ve teşvikiyle atağa geçmiş bulunan IŞİD çeteleri her gün yeni katliamlar, yeni saldırılar düzenleyerek Ortadoğu’da hegemonyalarını artırmaya devam etmektedir.

 

AKP’nin 12 yıldır ülkede ve bölgede uyguladığı mezhepçi politikaların orta doğuda yaşanan son gelişmelerle iflas ettiği ortadadır. Suriye’ye karşı desteklenen IŞİD gibi çetelerin yaptığı katliamlardan AKP hükümeti de sorumludur. Emek ve demokrasi güçlerine düşen görev orta doğuda akan kanın durması için mücadele etmek farklı etnik kimliklerin ve inançların eşit ve özgür bir temelde kardeşçe yaşayabilecekleri bir Ortadoğu yaratmaktır.

 

ORTADOĞUDA EMPERYALİST MÜDAHALEYE SON!

 

YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!

 

 

 

KESK MARDİN ŞUBELER PLATFORMU

 

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]