KESK Antalya Şubeler Platformu İsrail’in Filistin halkına ve IŞİD’in Rojava halkına dönük saldırılarını protesto etti. Attalos Heykeli önünde bir filistinrojavaaraya gelen KESK üyeleri sloganlarla saldırıları protesto etti. KESK üyeleri sık sık “Katil İsrail iş birlikçi AKP, Filistin halkı yalnız değildir, Katil İsrail Ortadoğu’dan defol ve Rojava halkı yalnız değildir” şeklinde slogan attılar. KESK Antalya Şubeleri adına basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar Yaptı.

Mustafa Ayar “KESK olarak; İsrail’in Filistin halkına, IŞİD çetelerinin Rojava halkına yönelik olarak başlatmış olduğu saldırıları kınıyor, lanetliyoruz.

Yıllardır İsrail zulmüne karşı onurlu direnişini sürdüren, yaşadığı tüm acılara rağmen özgür ve bağımsız bir Filistin için direnen Filistinli kardeşlerimizin ve bir yandan IŞİD çetelerine karşı kahramanca direnip bir yandan özgür bir yaşamın temellerini atmaya çalışan Rojava halkının onurlu mücadelesini selamlıyoruz.

Gazze ve Rojava’da yaşanan katliamların derhal durdurulmasını ve bölge halklarının barış içinde bir arada yaşamasını istiyoruz” dedi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]