Cum, 16 Mayıs 2014

altDoğan Haber Ajansı, bugün sabah saatlerinde, “Mersin’in Silifke İlçesi’nde KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası  İşyeri Temsilciliği Hemşirelik Haftası kutlamaları kapsamında verdiği yemekte sağlık çalışanları stres attı” şeklinde bir haberi servise koydu.

Oysa söz konusu haberde iddia edildiği gibi Hemşireler günü etkinlikleri Soma katliamı gerçekleştiği günde değil, 9 Mayıs’ta gerçekleştirilmiş ve sağlık emekçileri de diğer tüm KESK üyeleri gibi Soma katliamı sırasında maden emekçileriyle dayanışma eylem ve etkinlikleri içerisinde yer almaktaydılar.

Girişimlerimiz sonrasında Doğan Haber Ajansı aşağıdaki düzeltme ve özrü http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26430527.asp adresinden yayınlamıştır.

DHA tarafından özür ve düzeltme metni yayınlanmış olmasına rağmen söz konusu haberi hala servis eden, kamuoyunu bilinçli olarak yanıltan ve KESK aleyhine bir algı oluşturmak isteyen yandaş ve havuz medyasının haberi derhal kaldırmasını ve emekçilerden özür dilemesini bekliyoruz. Aksi halde hukuki süreç başlatılacaktır.

İŞTE DHA TARAFINDAN YAZI İŞLERİ’NE GÖNDERİLEN O DÜZELTME METNİ:

ÖZÜR

Sayın Yazı İşleri Müdürleri’ne

Mersin’in Silifke ilçesinde KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası işyeri temsilciliğinin Hemşirelik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlediği yemeğin, Soma’daki kömür ocağı kazasından önce gerçekleştiği açıklandı. Bu konuda bugün servise konulan haber ve eğlence fotoğrafları da o geceye ait olup Silifke mahreçli haberimiz nedeniyle özür dileriz.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]