Rojava’nın Serêkaniye bölgesinde IŞID tarafından gerçekleştirilen katliamda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere çoğu insanımızın katledilmesinden dolayı Rojava’da sivil halka yönelik gerçekleşen bu katliamı kınamak ve lanetlemek için Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak basın açıklaması yaptık. Basın Açıklaması öncesi Batman HDP İl Başkanı Dr. Mahmut ÇİFTÇİ kısa bir değerlendirme konuşması yaptı. Ardından basın açıklamasını Şube Başkanımız Mustafa YURTSEVER okudu. Basın Açıklamasından sonra Batman BDP Milletvekili Ayla AKAT kısa bir değerlendirme konuşması yaptı. Basın açıklaması ve değerlendirme konuşmalarının ardından; kitle 5 dakikalık oturma eylemini gerçekleştirerek dağıldılar.

ROJAVA’DA KATLİAM VAR. SESSİZ KALMA;

Kürtlerin cenazesi; Lice’de annesinin eteğinde, Roboski’de katır sırtında, Rojava’da kamyon kasasında….
          
“Kürt çocuklarının kaçırıldığı” iddiaları üzerinden “gözyaşı döken” AKP, Cemaat ve ana akım medya, önceki gün Rojava’da onlarca Kürt çocuğunun katledilmesini haber olarak bile görmedi. Gerilaya katılan Kürt çocukları üzerinden özel savaş yürüten Erdoğan ve AKP’nin rojavakinama1desteklediği IŞİD çetesi, alçakça bir çocuk katliamı gerçekleştirdi. Hükümetin MİT’e ait TIR’larla silah gönderdiği, sınırlarını açtığı IŞİD, birçok köye saldırdı.
           Geçtiğimiz günlerde Rojava’dan Türkiye’ye geçmek isteyen kadın ve çocukların üzerine sınırda askerler tarafından ateş açılmasının, iki kadının öldürülmesinin ve çocukların yaralanmasının acısını yaşarken; şimdi de Türkiye’den destek alan çetelerin Suriye’de ve Rojava’da Kürtlere, Hıristiyanlara, Alevilere ve Araplara yönelik katliam hepimizi derinden üzdü ve öfkelendirdi..

           Rojava’nın Serêkaniye bölgesinde IŞID tarafından gerçekleştirilen katliamda çoğu çocuk ve kadın olmak üzere en az 15 sivil öldürüldü. Kaçırılan yaklaşık 200 sivilden henüz bir haber alınmış değil. Rojava’da sivil halka yönelik gerçekleşen bu katliamı kınıyor ve lanetliyoruz…
Cem evinde vurulan Uğur’u görmen için Alevi, Rojava’da katledilen bebekleri görmen için Kürt olmana gerek yok. İnsan ol YETER. Bu zulme sessiz kalan da en az katliamı yapan kadar alçaktır. 
           Bu katliamda Hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve Rojava halklarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bu saldırılara karşı direnenleri, insan hakları, adalet, eşitlik ve demokrasi için mücadele edenleri saygıyla selamlarken, kendilerine en sıcak dayanışma duygularımızı da rojavakinama2iletiyoruz.
            Bu, El-Kaide türevi çetelerin halka yönelik insanlık dışı ilk saldırısı değil. Bu katliam sebebiyle üzgün ve öfkeliyiz. Üzgünüz, çünkü başta çocuklar olmak üzere siviller öldürülmeye devam ediyor. Öfkeliyiz, çünkü bu vahşette yaşadığımız ülkenin hükümeti, yani AKP iktidarı da siyasal sorumluluk sahibidir. Çünkü bu saldırı da, Türkiye tarafından daha önce dolaylı olarak desteklenen IŞİD tarafından gerçekleştirilmiştir. 

           AKP iktidarına, IŞİD ve benzeri unsurlara dolaylı ya da dolaysız destek vermekten vazgeçmesi konusunda bir kez daha çağrı yapıyoruz. AKP Hükümeti, bugüne kadar uyguladığı, insanların ölümüne yol açan ve Rojava’da yaşayan halkları düşman gibi gören politikasından vazgeçmeli, sınırları insani yardımlara ve sivil geçişlere açmalı ve Rojava’da gelişen demokratik yönetim modeli kendisine örnek almalıdır. 

           Hükümete buradan bir kez daha sesleniyoruz: IŞİD ve El Kaide türevi benzer unsurların Türkiye’de yuvalanmasına, lojistik destek alarak ve sınırlardan geçerek Suriye ve Rojava’da başta Kürt halkı olmak üzere insanları katletmesine daha fazla destek olmayın, göz yummayın. En az bu katliamı yapanlar kadar gözümüzde suç ortağısınız. Kamuoyunun bilgisine sunulur.31.05.2014

 

                                                             Mustafa YURTSEVER

                                                                               Batman Emek ve Demokrasi Platformu

                                                                                               Dönem sözcüsü

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]