ANTALYA; Çocuklarımız Sahipsiz Değil!

Facebook
Twitter
WhatsApp

KESK Antalya Şubeler Platformu Adana’da öldürülen İbrahim Aras’la ilgili basın toplantısı düzenledi. Eğitim Sen Antalya Şube binasında gerçekleşen basın toplantısında konuşan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar “Başbakan’ın “Çocuk olması bizleri ilgilendirmez, gereği yapılır” sözünün üzerinden çok geçmeden, polisin kullandığı iddia edilen ve ses ismailarasbombası olduğu belirtilen bir cismin başına isabet etmesi sonucu 15 yaşındaki İbrahim Aras yaşamını yitirmiştir. AKP’nin daha fazla iktidarda kalma pahasına ortalığı kan gölüne çevirme potansiyeli taşıması hepimizin can güvenliğini tehdit etmektedir.

Son yıllarda gelişen faşist yönelimlerden bağımsız olmayan tüm bu saldırı politikalarının ülkemizi nasıl bir cehenneme götüreceğinin en yakın örneği Ortadoğu’da yaşanırken, iktidarın demokratik hakların kullanımına karşı ısrarla şiddet uygulaması akıl ve izanla açıklanamaz hale gelmiştir. Kaldı ki, faşizm bir yanıyla da aklın ve sağduyunun yitirilmesidir” dedi

Musul’da Türk Konsolosluğu’nun basılması da değinen Mustafa Ayar “Lice’de provokasyon olduğu belli olan bayrak indirme olayına halkı sokağa dökenlerin Musul Konsolosluğu’nun basılması 80 kişinin rehin alınmasına ve konsoloslukta ki bayrağın indirilmesine sessiz kalmalarını manidar buluyoruz” dedi.

Mustafa Ayar “Ceylan‘la, Uğur‘la, Enes‘ le, Berkin‘le dolu listeye bir yeni isim, vicdanlarımıza bir yeni acı, öfkemize bir neden daha eklenmiştir.Çocukları sokak ortasında katleden bir sistemin hiçbir meşruiyeti yoktur, olamaz. Polisinden İçişleri Bakanlığı`na, yargısından hükümetine kadar hiç kimse bu olayın sorumluluğunu üzerinden atamaz. Eğer bir an önce sorumlular cezalandırılmazsa, tüm yetkililer şu an okulda arkadaşları ile birlikte olması gereken 15 yaşındaki İbrahim‘in canını alan polis terörünün bir parçası olmaya devam edecektir. 

Yandaş medya ve kamu kurumları ‘İbrahim`in elinde patlayıcı madde vardı, elinde patladı` diye haber servis etse bile, yalanları otopsinin ilk sonuçları ile ortaya çıkmıştır. İbrahim`in bedeninde polisin attığı bomba dışında başka hiçbir yara izi olmadığını doktorlar açıklamışlardır.  

Sorumluların açığa çıkarılmasını engellemek için basın üzerinden yapılan karartma operasyonları kesinlikle gerçeklerin üzerine örtemez, örtmeye gücü yetmez. Bu çabalar olsa olsa örgütlü ve planlı bir saldırı olduğuna işaret eder.

Bizler çocuklarımızı,  öğrencilerimizi, geleceğimizi öldüren sistemden hesap sormaya devam edeceğiz. Okullarımızda ve alanlarda İbrahim`i yaşatmaya, bir daha hiçbir çocuğun katledilmediği bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz.

İbrahim Aras’ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyor, polis şiddetini ve cinayeti kınıyoruz. Sorumlular açığa çıkarılıp yargılanıncaya ve saldırılar sona erdirilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]