KAYMAKAMIN UYGULADIĞI MOBİNG İLE İLGİLİ İÇİŞLERİ VE SAĞLIK BAKANINA YAZI GÖNREDİK

Facebook
Twitter
WhatsApp

İçişleri ve Sağlık Bakanına gönderdiğimiz yazımız:

9 Ocak 2014 tarihinde Şırnak İli Güçlükonak İlçesi’nde sendikamızı ve sağlık çalışanlarını üzen bir olay yaşanmıştır. Olay kısaca şöyle gerçekleşmiştir.

Güçlükonak Kaymakamı, 9 Ocak 2014 günü saat 21.30 civarında şoförünü Güçlükonak İlçe Hastanesi’ne göndermiş, hastaneye varan şoför “çabuk acil doktorunu çağırın, ambulansı hazırlayın, Kaymakam Beyin eşi hasta onu evde muayene gideceğiz” şeklinde beyanda bulunarak gereğinin yapılmasını istemiştir. Sendikamız üyesi Dr. Mehmet Zeki Türe, böyle bir durumda 112 Acil Sağlık Hizmetleri Servisinin aranması gerektiğini, komuta kontrol merkezinin ambulans çıkarması halinde hastaya evde ilk yardımın yapılıp ambulansla hastaneye getirileceğini ve hastanede kendisine gereken tıbbi bakımın yapılacağını, kendisinin icap nöbetçisi olduğunu, dolayısıyla icap yerini terk edemeyeceğini beyan etmiştir. Bunun üzerine Kaymakam hastane başhekimini aramış, o günün acil nöbetçisi olan bir başka doktorun ambulansla evine götürülmesini sağlamış ve sonuçta istediğini bir başka doktora yaptırmıştır. Bununla da yetinmeyen kaymakam üyemiz Dr. Mehmet Zeki Türe hakkında idari soruşturma açtırmıştır.

Yukarıda özetlediğimiz bu uygulama bir mülkü amirin kendisini her türlü mevzuatın üzerinde gördüğünü ve böylece otoriter uygulamanın kabul edilmesi gerektiğini düşünen anti demokratik bir tutumu olduğunu göstermektedir. Bu durum kabul edilemez. Üyemiz Dr. Mehmet Zeki Türe hakkında açılan soruşturmanın durdurulmasını ve ilgili kaymakam hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasını talep etmekteyiz.

Gereğini bilgilerinize sunarız.

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]