Menemen Devlet Hastanesi’nde sendikal bildiri dağıtan Dev Sağlık-İş üyelerine müdahale edilmesine karşı tepki gösteren SES İşyeri temsilcisi Dr. Hakan Uçar’a, hastane yöneticisine hakaret ettiği gerekçesi ile açılan davanın ilk duruşması dün Menemen 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Menemen Devlet Hastanesi Yöneticilerinin İyi Hekimlik ve sendikal çalışmalar ile taşeron örgütlenmesi mücadelesi verdiğini için sendika sendikalfaaliyetengellenemzüyelerimizden Dr. Hakan UÇAR’a dava açılmıştı. Davanın ilk duruşması 21 Ocak’ta Menemen Adliyesi’nde görülmeye başlandı. Dava öncesi SES İzmir Şube olarak konuyu anlatan ve mücadelemizin süreceğini belirten bir basın açıklaması yaptık. Basın açıklamasına SES İzmir Şube Yönetim Kurulu üyesi ve Örgütlenme Sekreteri Ali Kemal AKGÜL okudu. Basın açıklamasına SES İzmir Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz ve temsilcilerimiz, SES MYK üyesi ve hukuk sekreterimiz Aslıhan Han ÖZDEN, TTB Merkez Konsey üyesi Fatih SÜRENKÖK, DİSK Dev-Sağlık İş Ege Bölge temsilcisi Derya ÖZTÜRK, İzmir Tabip Odası Şube Başkanı Suat KAPTANER, CHP İzmir Milletvekili Musa ÇAM ve İzmir Hekim Meclisi üyeleride yoğun katılım gösterdi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Menemen Devlet Hastanesi’nde sendikal faaliyetleri içeren bildiri dağıtan DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş üyelerini engellemeye çalışan güvenlik görevlilerine ‘Bildiri dağıtmak yasak değildir’ diyen Dr. Hakan Uçar’a o sırada bahçeye gelen Hastane Müdür yardımcısı İbrahim Şimşek’ e hakaret ettiği gerekçesi ile dava açıldı. Dev Sağlık-İş’in sendikal faaliyetlerinin engellediği gerekçesi ile yaptığı soruşturmalardan herhangi bir dava açılmazken, hastane yöneticisinin Dr. Hakan Uçar hakkındaki hakaret iddiasına dava açılması dikkat çekti.

SAVCI SADECE HAKARET SUÇLAMASINA DAVA AÇTI

Dr. Hakan Uçar, Dev Sağlık-İş’in suç duyurusundan dava açmayan savcılığın kendisinin hakaret ettiğini iddia eden Hastane yöneticisi İbrahim Şimşek’in başvurusundan dava çıkarmasını manidar bulduğunu ifade etti.

Açıklamayı yapan SES Örgütlenme Sekreteri Ali Kemal Akgül yaptı. Akgül “Piyasacı sağlık sistemine itiraz eden, sağlık alanının birikmiş sorunlarına sendikalı kimlikleri ile yanıt arayan üyelerimize mobbing, baskı, sürgün ve şiddete maruziyeti tek seçenek olarak sunanlar şimdide Dr. Hakan Uçar nezrinde sendikamızı yargılıyor.

SES: SENDİKAL FAALİYET ENGELLENEMEZ

Dr. Hakan Uçar, sağlık emekçilerini gün geçtikçe daha çok tehdit eden, güvencesiz çalışmaya karşı duruş sergilemiş, bu bağlamada taşeron çalışanları sendikalı olmaya davet etmiştir. Sağlık emekçilerini bölmeye, yalnızlaştırmaya çalışan sistem, bu dayanışmacı tavır karşısında tüm güçlerini pervasızca sendika üyemizin üzerine salmıştır. Tek amacı piyasalaşmış sağlık sisteminin sağlık emekçileri ve hasta mağduriyeti üzerine oluşan olumsuz, yıkıcı sonuçlarına hastane çalışanları ile sendikamız ilkeleri çerçevesinde çözüm aramak olan Dr. Hakan Uçar, sırf SES üyesi olması ve hastanesinde yaşanan haksızlıklara teslim olmaması nedeniyle düzmece yöntemlerle şimdi yargılanıyor. Asıl yargılanması gerekenler ise Menemen Devlet Hastanesinde koltuk, makam işgal etmeye devam ediyor. Bizler sağlıkta soygun düzenini, ülkede yolsuzluk ve yoksulluk düzenini reddediyoruz, Dr. Hakan Uçar onurumuzdur.” Dedi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]