altBugün (10 Aralık), AKP iktidarının 2014 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanırken emekçiler ise tüm illerde “Satış Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz! Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz!” talebiyle alanlara çıkarak yoksulluğu derinleştiren politikalarla en temel kamu hizmetlerini dahi sermayeye peşkeş çeken savaşın, rantın bütçesini protesto etti.

Ankara’da Meclis önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kara gerçekleştirdi. Ardından KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul da bir açıklama yaptı. 

KESK’in emekçilerin haklarının, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin savunucusu olarak Meclise seslendiği açıklamalarda, ülkeyi karanlığa  sürükleyecek bütçe tasarısının derhal geri çekilmesi istendi. Emekçilerin savaşın, rantın, dinselleştirme projelerinin maliyetlerini ödemeyeceği vurgulanırken “Ödediğimiz her kuruş vergi, bizlere daha fazla savaş, toma, gaz, gözaltı baskı ve ölüm olarak geri dönmektedir, insanca yaşam hakkımız her geçen gün elimizden alınmaktadır” denildi.

Kamu emekçilerinin bütçeden hakkını alabilmesi için temel talepler sıralanırken mücadelenin yükseltileceği, AKP hükümetinin ise bu taleplere olumlu yönde cevap vermemesi durumunda 19 Aralık 2013 Perşembe günü uyarı GREV’i! gerçekleştirileceği vurgulandı.

KESK’in temel talepleri şu şekilde ifade edildi:

  • Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılması
  • Herkese iş ve ücret güvencesi sağlanması
  • Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması
  • Maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesi
  • Kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanması
  • Baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesi

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]