altToplumsal muhalefetin taleplerini dile getirdiği her türlü eylem ve etkinliğe karşı polis şiddetiyle cevap vermeye devam eden AKP, demokratik haklarını kullanan insanlara karşı her türlü şiddeti uygulamaya ve yaşamlarını tehdit etmeye devam ediyor. 

Dün Hakkari Yüksekova’da demokratik biçimde taleplerini ifade eden insanlara karşı tıpkı 23 Kasım’da sendikamız EĞİTİM SEN tarafından eğitim emekçilerinin sorunlarını ifade etmek üzere yapacakları basın açıklamasına hiçbir ikazda bulunmaksızın tazyikli su ve gaz bombalarıyla saldıran AKP’nin polisi, aynı tutumu Yüksekova’da da göstermiştir. Polis saldırganlığının daha üst boyuta çıkarıldığı müdahale sonucunda polis halka karşı silah kullanmış, açılan ateşte 2 kişi yaşamını yitirmiştir. Yüksekova’da çıkan olaylarda polis kurşunuyla öldürülen iki sanayi işçisi, Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir’in ailesine ve yakınlarına başsağlığı, yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. 

Barış dillerdeyken, halkların bir arada barış içinde özgürce yaşama taleplerini karşılamak yerine barış ve diyalog zeminini baltalamaktan başka bir adım atmayanların bu saldırganlığını kınıyoruz.

Kendinden olmayana, iktidarına biat etmeyene her türlü baskı ve şiddeti reva gören AKP’nin ‘ileri demokrasi’ anlayışı Yüksekova’da bir kez daha iflas etmiştir. AKP hükümetinin Kürt sorununun  barış ve diyalog temelinde çözümüne ilişkin samimiyetsizliği ortadadır. Bir yandan “süreç devam ediyor, kesinti yoktur” derken bir yandan da süreci bitirmeye yönelik uygulamalara hız vermektedir. Gerginliği sona erdirecek, toplumsal barışa hizmet edecek adımlar atılmadığı gibi, 90’lı yıllara davetiye çıkaran biçimde demokratik tepkileri şiddetle bastırma yöntemlerine başvurmaya artık bir son vermelidir. 

Yüksekova’daki kanlı saldırıyı gerçekleştirenler, emri verenler, bu provokasyonu tertipleyenler derhal yargı önüne çıkartılmalıdır.

KESK olarak bir kez daha altını çiziyoruz, halkların özgürlük, barış ve demokrasi taleplerinin üzerini kanlı ve kirli bir tarihle örtmek isteyenlere yanıtımız, bir arada yaşam zeminlerini güçlendirerek gözyaşlarının hesabını kardeşliğin ülkesini kurarak sormak olacaktır. 

                                                                                                       Yürütme Kurulu

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]