altKESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Mali Sekreteri Ali Berberoğlu dün(18 Aralık) tutuklu vekillerin serbest bırakılması talebiyle açlık grevine başlayan HDP’li vekilleri Meclis’te ziyaret etti.

Görüşmede HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü BDP’li milletvekillerin tahliye istemine red kararını “hukuk düzenine karşı bir darbe olarak” gördüklerini belirterek, “Bunun, küstahça bir karar olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Türkiye’de ikili bir hukuk rejimi doğduğunun ilan edildiğini dile getiren Kürkçü, alınan kararların hukukla bir alakası olmadığını belirterek, Grevi, bütçe çalışmaları bitene kadar sürdüreceklerini ardından durumu değerlendireceklerini söyledi. Ayrıca 19 Aralık grevimize desteklerini belirten HDP’li vekiller halktan yana bir bütçe yapılması için var güçleriyle çalıştıklarını belirttiler.

Genel Başkanımız Lami Özgen de tutuklu vekillerin durumuna değinerek öncelikle halkın iradesini temsil eden milletvekillerinin tutuklu olarak cezaevinde olmasının birinci hukuksuzluk olduğunu, ikinci hıukuksuzluğunun ise Anayasa Mahkemesi’nin vediği karara rağmen yerel mahkemenin tutukluluk durumunda direnmesi olduğunu belirterek bu kararın hukukta çifte standart olduğunu ve ancak darbe hukukunda geçerli olabileceğini, demokratik bir hukuk devletinde ise kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Özgen Meclis’e seslenerek, tutuklu vekillerin derhal serbest bırakılması için bir an önce gerekli duyarlılığı göstermeleri gerektiğini vurguladı.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]