alt17 Aralık tarihinde Genel Başkanımız Lami Özgen, Genel Sekreterimiz İsmail Hakkı Tombul ve Mali Sekreterimiz Ali Berberoğlu CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ı TBMM’de ziyaret etti.

Görüşmede Genel Başkanımız Lami Özgen, emekten yana bütçe talebiyle 19 Aralık’ta gerçekleştireceğimiz greve ilişkin CHP’den destek istedi.

Engin Altay da, CHP’nin KESK’in 19 Aralık’ta gerçekleştireceği Grevle ilgili olarak çok açık bir şekilde yanlarında olacaklarını söyledi.

Genel Başkanımız Lami Özgen emekçilerin, Hükümet ile Memur-Sen’in sözleşmesini kabul etmediğini, bütçeden haklarını istediklerini dile getirerek kamu emekçilerinin, ezilenlerin, işçilerin, yoksulların gelirlerinden toplanan vergilerin, emekçilere dönmediğini ifade etti.

Özgen, toplu sözleşme döneminde yapılan 123 liralık zammın, kamu emekçilerinin ihtiyacını karşılamadığını kaydederek o tarihten bugüne kadar yapılan zamlarla bu rakamın buharlaştığını, bunun giderilmesi için kamu çalışanlarına 300 lira zam yapılması, kamu çalışanlarının maaşlarının vergi diliminden etkilenmemesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gerektiğini vurguladı. Özgen, 19 Aralık Perşembe günü bütün illerde bütçe taleplerine ilişkin bir günlük iş bırakma, grev eylemlerinin olduğunu bildirdi.

“Kamu Vicdanında Aklanmayacak”

CHP Grup Başkanvekili Altay ise, KESK’in 19 Aralık’taki eyleminde bütün illerde yanında olacaklarını ifade ederek Meclis’te 2014 yılı bütçesi görüşüldüğü andan itibaren Sayıştay raporlarını gündeme getirdiklerini vurguladı. Altay, ne kadar haklı olduklarının, bugün İstanbul ve Ankara’daki yolsuzluk operasyonlarıyla bir kez daha ortaya çıktığını söyleyerek Sayıştay raporları gelmeden 2012 yılı merkezi yönetim kesin hesabının, meşru olamayacağını, kamu vicdanında hiçbir zaman aklanmayacağını dile getirdi.

Bütçenin içinde halk, yatırım, üretimin olmadığını bildiren Altay, bütçede emekçilerin taleplerine yer verilmediğini kaydetti. Altay, “76 milyona kötü, karanlık, acı bir yıl geçirtecek bütçe, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüyor” dedi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]