Konfederasyonumuzun emek ve demokrasi mücadelesine yönelik artan baskı ve saldırılar sonucu, gözaltı ve tutuklamalarla devam etmekte olup hala 47 yönetici ve üyemiz tutuklu bulunmaktadır. Arkadaşlarımızın Bugün Ankara 13.Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmaları hala devam etmektedir.

 

Kamu emekçileri sendikal hareketinin kurucusu ve sözcüsü olan örgütümüzün yıllardır verdiği emek kesktutuklukasim2013-1mücadelesini sindirmeye çalışanlara ve sendikal hak ve özgürlüklerimizi yok sayanlara karşı; susmamaya, direnmeye devam edeceğiz ve baskılara karşı sessiz kalmayacağız.

 

Savcılıklar ve mahkemeler yetkilerini aşıp haklarında dava açılan arkadaşlarımızla ilgili hukuksuzluk oluşturup; iddianamelerini işyerlerine göndererek disiplin soruşturması açılmasına olanak sağlamıştır. Böylelikle sendikal faaliyet kriminalize edilerek arkadaşlarımız hedef haline getirilmektedir.

 

Birçok arkadaşımız çeşitli gerekçelerle açığa alınmakta ya da sürgün edilmektedir. 90’lardaki OHAL dönemini aratmayan politikalarla örgütlenme hakkımız sürgün tehdidi ile engellenmek istenmektedir.

 

Sömürü ve yağmaya karşı emeğin hakkını, savaşa karşı barışı, emperyalizme karşı bağımsızlığı, ırkçılığa karşı halkların kardeşliğini kararlılıkla savunan KESK’in bu değerlerinin hedef tahtasına konması doğaldır.

 

KESK olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tutuklu arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşması için hem örgütlü gücümüzle hem de hukuksal olarak mücadeleye devam edeceğiz. Tek suçları sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

 

KESK’in emek ve demokrasi mücadelesini engellemeye yönelik operasyonlar karşısında sessiz kalmayacağız, barışın ve özgürlüğün hüküm sürdüğü bir dünya kurana dek mücadeleye devam edeceğiz.

 

KESK Dönem Yürütmesi Adına

 

                                                                 Uğurcan ALBAK

                                                                 KESK Dönem Sözcüsü

 

 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]