Gürpınar’a bağlı Güzelsu Beldesi’nden Van’a hasta bırakıp geri dönen 3 sağlık personelinin, elleri sopalı kişiler tarafından feci şekilde darp edilmesi SES Van Şubesi ve Van-Hakkari Tabipler Odası tarafından kınandı.
saglikemekcisisaldirikinamaVan’ın Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu (beldesinden Van’a hasta bırakıp 112 istasyonuna geri dönmekte olan sağlık ekibinin yolunu kesen iki kişi, ambulansın camlarını levyelerle kırarak, araçtan indirdikleri sürücü ve 2 kadın sağlık personelini döverek komalık etti. Saldırıya ilişkin Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen SES Van Şubesi ve Van-Hakkari Tabipler Odası üyesi sağlık emekçileri, saldırıyı kınadı. Eylemde sık sık, “Sağlıkçıya uzanan eller kırılsın”, “Sağlıkta şiddet istemiyoruz” sloganları atılırken, “Sağlığa yönelik saldırıya hayır” pankartı açıldı.
Eylemde konuşan KESK Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz Berki, son yıllarda sağlık emekçilerine yönelik artan şiddetin sebeplerinin başında, uygulanan sağlık politikaları ve yetkililerin halkla sağlık emekçilerini karşı karşıya getiren kışkırtıcı üslubunun geldiğini dile getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın genelge ile çalışanlara yönelik şiddet bilgilerinin adli makamlar dışında basın-yayın kuruluşları ile paylaşılmamasını istediğini söyleyen Berki, Sağlık Bakanlığı’nın şiddeti basından gizlemek yerine şiddeti önlemeye yönelik önlemler alması gerektiğini dile getirdi. Berki, “En son Güzelsu beldesinde sağlık emekçilerine demir sopalarla büyük bir kin nefret duygusu içerisinde, hasta ruhlu kişiler tarafından saldırı düzenlenmiştir. Çeşitli yerlerinden yaralanan arkadaşlarımız hastaneye kaldırılmış, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştır” dedi. Saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getiren Berki, saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce bulunması ve gerekli yasal işlemlerin yapılması için yetkilileri göreve davet etti.
Konuşmanın ardından sağlık emekçileri 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirirken, ambulans sürücüleri ise siren çalarak saldırıyı protesto etti. KAYNAK DİHA

 

saglikemekcisisaldirikinama1

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]