alt30 Ağustos tarihinde (dün) KESK, DİSK, TMMOB ve TTB ülke genelinde alanlara çıkarak “Suriye’ye emperyalist müdahaleye HAYIR” dedi.

Emek ve demokrasi güçlerinin Ankara’da gerçekleştirdiği eylemde, Yüksel Caddesi’nde biraraya gelindikten sonra ABD Büyükelçiliği’ne yürüyüşe geçildi. “Katil AKP elini Suriye’den çek”, “Katil ABD işbirlikçi AKP” sloganlarının atıldığı eylemde, ABD Büyükelçiliği karşısında basın açıklması yapıldı.

Emek ve demokrasi güçleri adına basın açıklamasını yapan KESK Basın Yayın Sekreteri Baki Çınar, Suriye’yi yeniden dizayn etmek adına iki yıldır kanlı bir iç savaşın ABD tarafından körüklendiğini ifade ederek, hastalık ve açlık nedeniyle binlerce mültecinin ölümle yüz yüze olduğunu, kadınların bu savaş ortamından çok daha ağır bir şekilde etkilendiğini vurguladı.

altAKP iktidarının başından beri Suriye’de yürütülen savaşın destekçisi ve tarafı olduğunu belirten Çınar, “İnsani ve tıbbi yardımlara dahi sınırlarını kapatarak katliamları destekleyen AKP iktidarı, bugüne dek ülkemizi NATO’nun askeri yığınağına çevirmiştir. Ülkemiz savaşın bir parçası haline gelmiştir” dedi.

Halkların kardeşliği için herkesi sorumlu olmaya davet eden Çınar, AKP zihniyetinin Gezi’de, Roboski’de ve Irak’a müdahalede gösterdiği tavrın açık olduğunu belirterek, “AKP önce kendi insanlık suçlarından bahsetsin” dedi.

Açıklamanın ardından emek ve demokrasi güçleri tekrardan sloganlar eşliğinde Yüksel Caddesi’ne yürüyerek eylemine son verdi.

Basın açıklamasının tam metni için tıklayınız

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]