alt19 Şubat 2013 tarihli operasyon kapsamında açılan davalara dün Malatya’da görülen dava ile devam edildi.  Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 6’sı tutuklu 4’ü tutuksuz olarak yargılanan yönetici ve üyemiz ilk duruşmasına çıktı.

Duruşma sonucunda 6 ayı aşkın süredir tutuklu bulunan 3 yönetici ve üyemiz tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. 

Tahliye olanların isimleri şöyle: Eğitim Sen Malatya Şubesi üyeleri Ebru Çetin, Erhan Sezer ve SES Ovacık İlçe Temsilcisi İlyas Geçkin. Mahkeme, KESK Denetleme Kurulu üyemiz Erdoğan Canpolat, Eğitim Sen Malatya Şubesi üyeleri Zülfikar Ejder Sütçü ve Özkan Karataş’ınsa tutukluluğunun devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 24 Eylül 2013 tarihinde yapılacak. 

KESK olarak tahliye olan arkadaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında sessiz kalmayacağımızın altını bir kez daha çiziyoruz. 

KESK olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tek suçları sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması için hem örgütlü gücümüzle hem de hukuksal olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. 

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]