KESK’in İnsanca yaşam, güvenceli gelecek, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için yürüyüşüne polis saldırdı

Facebook
Twitter
WhatsApp


Konfederasyonumuz KESK’in dört koldan “İnsanca yaşam, güvenceli gelecek, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için yürüyoruz!” diyerek başlattığı yürüyüşte Ankara’ya ulaşıldı.

4 koldan Ankara ulaşan KESK üyesi kamu emekçileri AŞTİ’de toplanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürüdüler. Burada polis engeli ankarayuruyusu22ile karşılaşıldı. Polisin geri çekilmesinin ardından basın açıklamasını KESK Genel Başkanı Lami ÖZGEN okudu. Basın açıklamasının ardından saat 14:30’a kadar oturma eylemi gerçekleştirdi.

Oturma eylemi bittikten sonra Kızılay Güven Park’ta Ankara halkı ile bir forum gerçekleştirmek üzere yürüyüşe geçildi. Ancak yaklaşık 300 metre sonra polis barikatı ile karşılaşıldı.

Polisin barikatı kaldırmaması üzerine burada da oturma eylemine geçildi. Kamu emekçileri yürümek için tekrar yürüyüş kortejleri oluşturuldu. Polisin uyarısından sonra geri dönülerek ara sokaklardan Kızılay’a doğru koşmaya başlandı. Polis kamu emekçilerinin yürüyüş güzergahına göre bazı sokaklara yine barikatlar kurdu. Ancak kamu emekçileri alternatif yollardan yürüyüşlerini sürdürdüler.

Emek 8. caddeden Bahriye ÜÇOK caddesine yönelen kamu emekçileri tekrar polis barikatı ile karşılaştılar. Daha sonra Ankara’nın en işlek yollarından biri olan Konya yolundan yürüyüşe geçen kamu emekçileri, 5 şeritli Konya yolunun 3 şeridini trafiğe kapatarak yürüyüşe devam ettiler.

Orduevi ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin önünden Sıhhiye’ye yürüyen kamu emekçileri yine polis barikatı ile karşılaştı. Polis burada kamu emekçilerine tazyikli biber gazlı su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Müdahale sırasında ses aracına da gaz bombası atıldı. Çok sayıda kişi gazdan etkilendi.

Polisin müdahalesi sonrası bir kamu emekçisinin kolu kırıldığı için hastaneye kaldırıldı. Bazı kamu emekçileri gazdan etkilenerek rahatsızlık yaşadı.

Kamu emekçileri tekrar toplandı. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı TOMBUL burada basına bir açıklama yaptı. Saat 18:00’da Kızılay Güvenpark’ta buluşmak üzere dağıldılar.

KESK Basın Açıklaması İçin >>>

 

ankarayuruyusu1

ankarayuruyusu2

ankarayuruyusu3

ankarayuruyusu4

ankarayuruyusu5

ankarayuruyusu6

ankarayuruyusu7

ankarayuruyusu8

ankarayuruyusu10

ankarayuruyusu11

ankarayuruyusu12

ankarayuruyusu13

ankarayuruyusu14

ankarayuruyusu16

ankarayuruyusu17

ankarayuruyusu18

ankarayuruyusu19

ankarayuruyusu20

ankarayuruyusu21

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]