BATMAN’DA SON 20 GÜNDE SAĞLIKÇIYA ÜÇÜNCÜ ŞİDDET

Facebook
Twitter
WhatsApp

 

   Maalesef gün geçmiyor ki ülkemizde ve sağlık çalışanlarına yönelik  saldırı olmasın. Onca uyarılarımıza ve bu konudaki hassasiyetimize rağmen, şiddetin önüne geçilmiyor-geçilemiyor.

   30  yıla yakındır devam eden savaş ortamında şiddeti tüm çıplaklığı ve acımasızlığı ile yaşayan bu coğrafyanın insanları olarak bizlerin şiddete karşı daha tavizsiz ve karşı bir duruş sergilememiz gerekirken maalesef  ilimiz Bölge devlet hastanesinde son 20 günde 3. Şiddet olayı ile karşı karşıya kaldığımızı üzülerek belirtmek istiyorum. Hastaların güvenliğini sağlamak ve ziyaret saatlerine uyulmasını isteyen saglikciucuncusiddetgüvenlikçi arkadaşımızın vahşice saldırıya uğraması, akabinde hastaların tedavi için çabalayan hemşire arkadaşımızın saldırıya uğraması ve son olarak yine acil serviste görevli hamile bir hemşire arkadaşımızın sözlü ve fiziki olarak bir hasta yakının şiddetine  maruz kalarak darp edilmiştir. Şiddete sıfır tolerans diyen bir emek örgütü olarak bu olayı kabul etmeyeceğimizi ve kınadığımızı ifade etmek istiyoruz. Yine emek örgütü olarak sağlık emekçilerinin yanında yer alarak bu olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.   

    Bizler hastalarımızın hastalıklarına şifa, dertlerine derman olmaya çalışırken şiddetle karşılaşıyor olmayı; sağlığı ve ülkeyi yöneten siyasi iktidarın yaşanan hataların sorumlusu olarak sağlık çalışanlarını göstererek,  mevcut politikaların mağdurları olan bizi ve hastalarımızı bilinçli bir şekilde karşı karşıya getirmelerinin sonucu olduğuna inanıyoruz.

   Tekrar ifade etmek istiyoruz sağlık çalışanına yönelik şiddet tehlikeli boyutlardadır. Ölümle ve sakatlıkla sonuçlanan saldırılar olmuştur, ne yazık ki bundan sonra da olması çok muhtemeldir. Sağlık Bakanlığı ve yetkililerin tabloyu doğru olarak gördüğü şüphelidir. Tüm toplumu saran şiddet sarmalı Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte sağlık ortamının da yapısal bir sorunu haline gelmiştir. Siyasilerin, idarecilerin üslubu, yanlış sağlık politikaları her gün sağlık çalışanını hedef haline getirmektedir.

    Yetkililere daha ciddi ve samimi olma, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarında idarecilerin duyarlılık göstererek çalışanın yaşadığı mağduriyette kurum avukatlarının da desteğini vererek anında müdahil olması gerekliliğini buradan bir kez daha ifade ediyor sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddete karşı daha kararlılıkla mücadele etme çağrımızı tekrarlıyoruz.

     Yine halkımıza da; sağlıkta yaşanan sorunların kaynağının bizler olmadığımızı ve uygulanan yanlış sağlık politikaları olduğunu ifade etmek istiyoruz.

 

      Kamuoyuna saygıyla duyurulur.08.07.2013

                                                                                                      

     Esat ALTUNIŞIK

       Şube Başkanı

                                                                           

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]