alt19 Şubat 2013 tarihli operasyon kapsamında 5’i tutuklu 12’si tutuksuz olarak yargılanan yönetici ve üyemizin ilk duruşması dün Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşma sonucunda 4 ayı aşkın süredir tutuklu bulunan 5 yönetici ve üyemiz tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. 

Diğer taraftan TMK 10. Madde Yetkili Ankara Özgürlük Hakimliği‘nde bugün değerlendirilen tutukluluğa itiraz duruşmasında, Eğitim Sen Ankara 2 No‘lu Şube üyesi Satılmış Gökoğlu, Eğitim Sen Ankara 2 No‘lu Şube üyesi Bünyamin Keleş, BES Ankara 2 No‘lu Şube üyesi Emre Kesikhalı, BES Ankara üyesi Seher Toksoy, BES Ankara üyesi Serpil Toksoy, Haber Sen Ankara Şube üyesi Mustafa Anıl‘ın tahliyesine karar verdi. KESK olarak tahliye olan tüm arkadaşımıza geçmiş olsun diliyoruz.

3 Temmuz (dün) Konfederasyonumuz MYK üyeleri, Adana Şubeler Platformu ile çevre illerden yönetici ve üyeler, Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5’i tutuklu toplam 17 KESK yönetici ve üyesi hakkında açılan davanın ilk duruşmasına dikkat çekmek amacıyla Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek, duruşmanın görüleceği Adana Adliyesi’ne yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşe, Genel Başkanımız Lami Özgen, Genel Sekreterimiz İsmail Hakkı Tombul, Hukuk TİS Sekreterimiz Ali Kılıç, Kadın Sekreterimiz Canan Çalağan, Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Eğitim Sen Kadın Sekteeri Sakine Esen Yılmaz, SES Genel Başkanı Dr. Çetin Erdolu, SES Genel Sekreteri M. Sıddık Akın, SES Kadın Sekreteri Bedriye Yorgun, SES Genel Eğitim ve Basın Yayın Sekreteri Zülfikar Kartal Akçay, BES Eğitim Sekreteri Meryem Çağ, Yapı Yol Sen Genel Başkanı Haydar arslan, BTS Hukuk TİS ve İnsan Hakları Sekreteri Coşkun Çetinkaya, Tüm Bel Sen Genel Sekreteri İzzettin Alpergin, Tüm Bel Sen Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu Çalı, Tüm Bel Sen Kadın Sekreteri Güler Elveren, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Adana, Mersin, Antep ve Hatay yöneticileri ve üyeleri, emek ve demokrasi örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı.

Yürüyüşte, “KESK’li tutsaklar onurumuzdur. Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” “KESK’li tutsaklar serbest bırakılsın” pankartları, “KESK’e dokunma” “Susmadık susmayacağız” yazılı dövizler ile tutuklu KESK’lilerin fotoğrafları taşınırken; sık sık, “Devrimci memurlar onurumuzdur”, “KESK’li tutsaklar onurumuzdur”, “KESK’li tutsaklar serbest bırakılsın” “Gözaltılar tutuklamalar ve baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.

‘KESK’li tutsaklar onurumuzdur’

altAdana Adliyesi önüne gelen emekçiler adına açıklama yapan Genel Başkanımız Lami Özgen, tüm muhalif kesimlerin hükümetin tekçi ve otoriter uygulamalarıyla karşı karşı kaldığını bu nedenle gözaltı ve tutuklamaların bu ülkede yürütülen politikalardan bağımsız olmadığını söyledi. Son dönemde bu ülkenin tüm muhaliflerini sindirmeye ve boyun eğdirmeye yönelik politikaların devreye sokulduğunu ifade eden Özgen, KESK’e yönelik gerçekleştirilen bu tür operasyonların asılsız gerekçelerle dolu olduğunu, polis fezlekelerinin iddianamelere hangi amaçla nasıl dönüştüğünü iyi bildiklerini belirtti.

Özgen, “Sendikal hak ve özgürlükler mücadelemiz, bütün eylem ve etkinlerimiz kriminalize edilmek, yasadışı gösterilmek istenmektedir. Onlar istedikleri kadar mücadelemizi kriminalize etmek istesinler. Biz verdiğimiz mücadelenin emek ve demokrasi mücadelesi olarak, temel hak ve özgürlükler mücadelesi olarak ne olduğu ve neye denk düştüğünü 23 yıldır yürütmüş olduğumuz fiili meşru mücadele hattımızla gayet iyi biliyoruz. Dün olduğu gibi bugün de hukuksuz ve anti demokratik bir yöntemle tutuklanan arkadaşlarımızın, KESK’li yoldaşlarımızın, bizim onurumuz olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Genel Başkanımız Lami Özgen’in konuşmasının ardından Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımız Yürütme Kurulu üyeleri, CHP’li milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hüseyin Aygün, Mehmet Şeker ve tutuklu yargılanan KESK’li yöneticilerin aileleri, davanın görüleceği Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma salonuna geçti. Kimlik tespitinin ardından iddianamenin okunduğu duruşmada tutuklu olarak yargılanan KESK’liler savunma yaptı.

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Ayhan Erkal, SES Hatay eski Şube Başkanı Ahmet Aras, SES Hatay Şube Örgütlenme Sekreteri Merih Şanlı, Eğitim Sen Silifke Temsilciliği Başkanı Mehmet Doğan ve Eğitim Sen Silifke Temsilciliği Örgütlenme Sekreteri Bülent Coşkun’un tahliye edilmesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]