“İnsanca Yaşam, Güvenceli İş-Güvenli Gelecek, Demokratik Bir Türkiye” Grevine Katılan Yüz Binlerce Kamu Emekçisi AKP’yi Uyardı!

Facebook
Twitter
WhatsApp

 

Per, 06 Haziran 2013

altYüz binlerce kamu emekçisi, Doğaya, Yaşama, Emeğe, Taksim’e Sahip Çıkmak ve AKP Faşizmine Teslim Olmadığını Göstermek İçin, “İnsanca Yaşam, Güvenceli İş-Güvenli Gelecek, Demokratik Bir Türkiye” talebiyle kamu hizmetlerini durdurdu. 

KESK’in grev çağrısına uyan on binlerce kamu emekçisi taleplerini haykırmak için, Edirne’den Kars’a, Ardahan’dan Hakkâri’ye, Ankara’dan Bursa’ya, Van’dan İstanbul’a, Antalya’dan Trabzon’a, İzmir’den Diyarbakır’a kadar tüm illerde alanlara çıktı. 

Sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen kamu emekçilerinin mücadele örgütü KESK’in çağrısıyla yurdun dört bir tarafında alanlara çıkan on binler sadece kamu emekçilerinin değil; tüm ezilenlerin, işsizlerin, yoksulların hak ve özgürlük taleplerini meydanlara taşıdı.

4-5 Haziranda greve çıkan yüz binlerce kamu emekçisi, yurdun dört bir yanında alanları dolduran on binler AKP’ nin Taksim Gezi Parkı direnişi ile tartışmasız şekilde bir kez daha ortaya çıkan dayatmacı ve tek taraflı sürdürdüğü politikalara karşı emek cephesinden güçlü bir cevap verdi.  

Emeğine yöneltilen ve her geçen gün daha da şiddetlenen saldırılara karşı güvenceli istihdam ve ücret güvencesi talebine sahip çıkanlar bu taleplerin  hayat bulmasının tek yolunun daha a eşit ve özgür,  demokratik bir Türkiye mücadelesine sahip çıkmaktan geçtiğini bir kez daha haykırmışlardır. 

“Bu sömürü, yağma, hukuksuzluk düzenine itirazımız var” diyen sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri kararlılıklarını ortaya koydukları coşkulu sloganlarla, halaylarla, türkülerle emeğin hak alma mücadelesinin ve şenliğinin damgasını alanlara bir kez daha vurdu. Eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin, demokrasinin önüne engeller diken dikta rejimi heveslisi AKP iktidarını bir kez daha uyardı. 

KESK, karanlığın, baskıların, yoksulluğun, sefaletin dünyasına karşı tüm emekçilerin ve halkın hak ettiği, insanca bir yaşama kavuştuğu Türkiye için mücadelemizi yükselterek devam ettirecektir.  

İLETİŞİM: SES – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası
Çankaya, Kızılay, Necatibey Cad. No:82 D: 4, 06420 Ankara Telefon: (0312) 232 61 22 e-Posta: [email protected]